Saitko tällaisen viestin "Sheiniltä"? Varo!

5 vinkkiä: Näin tunnistat huijauksen 0:48
KATSO MYÖS: Näin tunnistat huijauksen. Nappaa vinkit huijausviestien ja -puheluiden tunnistamiseen.

Kyberturvallisuusyhtiö varoittaa Sheinin nimissä lähestetystä tietojenkalastelusta.

Kyberturvallisuusyhtiö Check Point Software kertoo uudessa tutkimuksessaan suositun pikamuotiketju Sheinin nimissä tehdystä tietojenkalastelusta.

Superhalvoista tuotteistaan tunnettu Shein on yksi maailman suosituimmista ostosovelluksista. Runsaasti kritiikkiä kohdannut Shein on kuitenkin esimerkiksi päätynyt huonomaineisimpien yritysten listalle Suomessa.

Näin tietojenkalastelu tapahtuu

Sheinin nimissä tulevassa sähköpostissa on houkutteleva otsikko: "Shein-tilauksen vahvistus". Jos Sheinin "asiakaspalvelun" osoitetta katsoo tarkemmn, huomaa, ettei se vastaa Sheinin virallista osoitetta.

Sähköpostissa kerrotaan, että vastaanottaja on saanut Sheiniltä "mysteerilaatikon". Sähköpostin linkkiä klikatessa yllätyslahjaa ei kuitenkaan ole luvassa. Sen sijaan linkki vie klikkaajansa väärennetylle verkkosivustolle, jonka tarkoituksena on varastaa henkilökohtaiset tiedot.

shein_huijaus
Tältä huijausviestin sisältö näyttää.

Check Point Softwaren mukaan yritys on "melko läpinäkyvä". Viestiin liittyvä kiireen tunne painostaa klikkaamaan linkkiä. Koskaan ei kuitenkaan pitäisi klikata linkkiä, jonka osoite ei vaikuta viralliselta.

Se käyttää hyväkseen innostustasi väittäessään, että olet voittanut palkinnon, ja käyttää suositun Sheinin brändinimeä saadakseen luottamuksesi. Valpas käyttäjä voi kuitenkin helposti havaita huijauksen: tarkista lähettäjän sähköpostiosoite (sen ei pitäisi olla satunnaisia kirjaimia) ja varmista, että kaikki linkit johtavat laillisille Shein-verkkosivuille, artikkelissa huomautetaan.

Viimeisen kuukauden aikana tutkijat ovat havainneet yli tuhat tällaista petollista sähköpostia.

Mistä sitten tietää, ettei sähköposti ole aito? Sähköpostiosoite on sekoitus satunnaisia kirjaimia, ei tunnistettava Sheinin osoite. Sähköpostissa ei myöskään ole Sheinin logoja, eikä linkkikään vie viralliselle Sheinin sivustolle, vaan tietosi varastavalla tietojenkalastelusivustolle. 

Lähde: Check Point Software

Lue myös:

    Uusimmat