Sairauskohtauksen saanut mies: Tesla pelasti henkeni

Tesla navigoi kohti sairaalaa, kun sen kuljettaja vaipui kuoleman ja elämän rajamaille sairauskohtauksen saatuaan.

Yhdysvaltalainen Joshua Neally, 37, väittää, että Teslan uusi luksus-sähkömaasturi Model X pelasti hänen henkensä.

Asianajajana työskentelevä Neally oli ajamassa töistä 45 minuutin matkaa kotiin heinäkuun loppupuolella, kun hänen rintaansa iski hirvittävä kipu.

– Kuin teräsputki olisi mennyt rintani läpi, Neally kuvaili tunnetta.

Kohtauksen saadessaan hän ajoi ruuhkaisessa liikenteessä ja kipu vain kasvoi. Nopean laskutoimituksen tehtyään hän päätti antaa auton navigoida sairaalaan – se olisi nopeampaa, kuin soittaa ambulanssi ja odottaa saapumista.

Tesla navigoi yli 20 mailin matkan – noin 32 kilometrin matkan – kohti Bransonissa, Missourissa sijaitsevaa sairaalaa. Neally otti ohjat moottoritien rampissa ja ohjasi loppumatkan miltei viimeisillä voimillaan.

Neally selvisi kohtauksestaan hengissä, mutta lääkärien mukaan hänellä oli onnea. Keuhkoveritulppa tappaa pelkästään Yhdysvalloissa 50 000 ihmistä vuosittain ja 70 prosenttia kuolemista aiheutuu tunnin sisällä kohtauksesta.

Neallyn ja Teslan uskomaton tarina tapahtui Missourin Springfieldissä.

Teslan Autopilot-ominaisuus on aiheuttanut paljon keskustelua ja esimerkkitapauksia sekä puolesta että vastaan. Teslan Autopilotin on spekuloitu aiheuttaneen Tesla-omistajan kesäkuisen kuoleman, mutta lukuisat tapaukset osoittavat Autopilotin pelastaneen Teslan kyydissä olleita vaaralta.

Lähde: Fortune / Slate

---

Teslan parkkeerausapu Summon testissämme

Tesla ajaa ilman kuljettajaa – jääkö toimittaja alle? 1:24

Lue myös:

    Uusimmat