Mainos

Jolla toi myyntiin uuden tuotteensa: Sailfish-käyttöjärjestelmä myyntiin Sony Xperia X:lle

Jolla kutsuu nyt Sailfish OS:ää Xperia X:lle myös Sailfish X -nimellä. Käytännössä kyse on Jolla-puhelimista tutusta Sailfish-käyttöjärjestelmästä, mutta nyt Sonyn keskihintaiseen, noin 300 eurolla Suomessa myytävään, Xperia X -älypuhelimeen sovitettuna ja sen kanssa pääosin yhteensopivana.

Sailfish X:n hinta on 49,90 euroa sisältäen arvonlisäveron. Tällä hinnalla saa asennettavan Sailfish OS -levykuvan, jonka osalta tavoite julkaisulle on 11. lokakuuta. Android-tuen, ennustavan tekstinsyötön ja Microsoft Exchange -tuen saa ladattua Jollan kaupasta. Hintaan kuuluu myös vuoden verran ohjelmistopäivityksiä sekä Jollan asiakastuki. Sailfish Community Device -ohjelmaan osallistuneille tullaan tarjoamaan alennus.

Sony Xperia X -puhelin pitää ostaa erikseen.

”Sony Xperia X -laite on nyt yksinkertaisesti tehokkain laite, jossa toimii virallinen Sailfish OS, ja olemme ilahtuneita voidessamme tarjota tämän houkuttelevan paketin yhteisölle ja faneillemme. Xperia X:n tekniset ominaisuudet, kameran laatu, näyttö ja design vievät Sailfish OS -kokemuksen uudelle tasolle”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Suuria massoja Jolla ei kuitenkaan Sailfish X -projektilla tavoittele. Sen sijaan tähtäimessä ovat kovimmat Sailfish-fanit sekä sovelluskehittäjät, joille Xperia X voi toimia uutena, modernina Sailfish-laitteen pohjana.

”Yhdessä innokkaan Sailfish-yhteisön kanssa odotamme jatkuvasti laajentavamme Sailfish X -tarjoomaa useampiin Sony Xperia -laitteisiin. Odotamme Sailfish X:n siirtyvän moniin erilaisiin Xperia-laitteisiin tulevaisuudessa”, sanoo Pienimäki.

Toistaiseksi aivan kaikki toiminnot eivät vielä ole tuettuja Sailfish X:ssä. Mobiilidata, kamerat, Android-sovellustuki toimivat jo hyvin. Sen sijaan Bluetoothia, uusia antureita (kuten barometri, askellaskuri), sormenjälkitunnistusta ja FM-radiota Sailfish ei Xperia X:ssä vielä tue.

Alun perin Jollan tarkoituksena oli tuoda Sailfish X aluksi asennettavaksi Linux-tietokoneella komentoriviltä. Tässä on kuitenkin tapahtunut täyskäännös: nyt asentaminen on mahdollista vain Windows-tietokoneen kanssa.

Jollan pääliiketoimintaa on nykyisin Sailfish-käyttöjärjestelmän kehitys ja lisensointi alueellisille kumppaneille erityisesti Venäjällä ja Kiinassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.