Sähköä hipeille: Volkkari iski e-Golfin sisuskalut legendaariseen pikkubussiin

1:30
Tässä Volkkarin pikkubussissa on e-Golfin moottori ja akusto.

Volkswagen antoi sähköautopajalle tehtäväksi ikonisen "hippibussin" sähköistämisen.

Yhdysvaltalainen EV West on polttomoottoriautojen sähkökonversioihin erikoistunut paja, joka sai taannoin mielenkiintoisen tilauksen Volkswagenin jenkkijaostolta.

Tehtävänä oli varustaa kaikkien tuntema Transporter T2 -pikkubussi e-Golfin sähkömoottorilla ja akustolla.

– EV Westin intohimo klassikkoautokulttuuria sekä uusiutuvia energianlähteitä kohtaan teki heistä ideaalin valinnan tähän projektiin, kehuu Pohjois-Amerikan Volkswagenin sähköisen liikkumisen pomo Matthew Renna.

Lopputuloksena on tyyliltään klassinen, mutta teknisesti nykyaikainen sähköauto, jonka toimintamatka täydellä latauksella on noin 200 kilometriä.

Konehuoneesta aiemmin löytyneen ilmajäähdytteisen nelisylinterisen ja 60 hevosvoimaa tuottaneen bensakoneen tilalle on vaihdettu sähkömoottori. 35,8 kWh:n akusto on kätketty etuistuinten alle bensatankin tilalle.

Alkuperäinen vaihdekeppi on edelleen paikoillaan, ja sillä hallitaan auton menosuuntaa ja energiantalteenottoa samaan tapaan kuin e-Golfissa.

EV Westin perustaja ja toimitusjohtaja Michael Bream hehkuttaa hänkin projektia.

– Historiallisesti merkittävän mallin yhdistäminen tämän päivän teknologiaan on yksi monista tavoista, joilla voimme päästä lähemmäksi kestävämpää tulevaisuutta.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja