Amerikkalaisnainen ajanut samalla Kuplalla jo 52 vuotta – Volkswagen kiitti uskollisuudesta ja entisöi auton upeasti

5:35
Kathleen Brooksin 52 vuotta vanha Volkswagen Kupla restauroitiin upeasti.

Volkswagenin sydämellisyys saattaa olla laskelmoitu pr-temppu, mutta lopputulos on silti upea.

USA:n Volkswagen entisöi 73-vuotiaan amerikkalaisnaisen rakkaan Kuplan, joka tällä on ollut jo vuodesta 1966. Kupla oli jo hieman reissussa rypenyt ja perusteellisen remontin tarpeessa.

Alla yli 700 000 kilometriä

Kathleen Brooks osti Kuplansa 12. joulukuuta vuonna 1966 ja nimesi tämän Annieksi. Ostohetkestä asti Annie, joka on vuosimallin 1967 Beetle, on ollut Kathleenin luotettu toveri, kuten hän kirjoittaa alkuperäisessä Volkswagenille osoitetussa kirjeessään.

– Hän on pysynyt rinnallani avioliiton ja avioeron läpi, ostaessani taloni, oman yritykseni ja useiden töiden ajan sekä kolmen rintasyöpäkierroksen läpi. Hän on ajeluttanut minua kaikkialla, ja kirjoittaessani tätä kirjettä, hänellä on allaan yli 700 000 kilometriä, Kathleen kirjoittaa.

Sadattuhannet kilometrit olivat ottaneet veronsa, eikä Annie ollut ihan entisellään, vaikka vielä kulkeekin. Annien kanssa ei voi lähteä enää pidemmille matkoille ja Kathleen toteaakin, että ”aivan kuten minä, hän kulkee hitaasti ylämäkeen ja liikkuu paremmin viileämmässä säässä”.

Kun Volkswagen kuuli Kathleenista ja hänen yli viidenkymmenen vuoden mittaisesta ystävyydestään Kuplansa kanssa, VW päätti palkita tämän uskollisuuden. VW kokosi 60 hengen tiimin restauroimaan Annien Meksikossa sijaitsevalla Pueblan-tehtaalla.

Useita käytännöllisiä parannuksia

Meksikon-tiimi teki upeaa työtä ja Kathleenin Kupla restauroitiin kuin uudeksi – vanhaa toki kunnioittaen.

Auto sai muun muassa levyjarrut, sen 1,6-litrainen moottori ja pakoputkisto uusittiin täysin, kori sai pintaansa ruosteenestokäsittelyn ja ohjaamossa on nyt Bluetooth-yhteydellä varustettu radio. Myös sähköt vedettiin uusiksi ja äänieristystä parannettiin.

Autoa kunnostettiin myös ulkoisesti. Annie sai pintaansa uutta maalia ja katolleen retrotyylisen taakkatelineen.

Annie onkin nyt restauroinnin jälkeen jopa parempi kuin lähtiessään tehtaalta vuonna 1966.

Lähde: Volkswagen, Jalopnik 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja