Sadan punnerruksen haaste villitsee netissä, mutta kannattaako se?

1:28

Sadan päivän punnerrushaaste villitsee, mutta onko siinä mitään järkeä? Ashley Mateo päätti ottaa selvää.

Poimi oikeaoppinen punnerrusohje videolta!

Ashley Mateo törmäsi netissä sadan punnerruksen haasteeseen, johon moni käsivoimista haaveileva on hurahtanut. Tarkoitus on onnistua tekemään sata punnerrusta putkeen vain kahden kuukauden treenaamisen jälkeen.

– Peruutetaanpa hetki. Miksi joku järjissään oleva haluaisi tehdä sata punnerrusta putkeen, Mateo pohtii Women's Health -lehdessä.

– Sata punnerrusta on paljon. Mutta vertailun vuoksi, maailmanennätys keskeytymättömille punnerruksille on 10 507, joten miltäs sata nyt kuulostaa?

Haasteeseen ei pidä ryhtyä, jos ei osaa punnertaa oikein

Haasteessa punnerruksia tehdään noin 30 minuuttia joka viikko. Sekään ei välttämättä riitä tavoitteeseen pääsemiseen.

Kerroimme aiemmin naisesta, joka teki sata punnerrusta päivässä vuoden ajan sekä toisesta treenaajasta, joka teki järkevämmät 10 punnerrusta joka päivä kuukauden ajan!

– Realistisesti ajateltuna ei ole mitään oikeaa aikamäärettä, jonka sataan toistoon pääseminen veisi, Mateo sanoo.

Hänen haastattelemansa personal trainer Joey Thurmankaan ei kykene tekemään sataa punnerrusta putkeen, koska oikein tehtynä ne ovat rankkoja. Haasteeseen ei pitäisikään ryhtyä, jos ei osaa punnertaa oikein.

Tärkeintä on myös aloittaa hitaasti

Haasteen ensimmäisellä viikolla punnerruksia tehdään kerralla maksimissaan 12, mikä sekin on tottumattomalle liikaa. Tärkeintä on myös aloittaa hitaasti.

– Et halua tehdä sataa heti. Ajattele tätä maratonina: ei kukaan mene ja juokse 42,195 kilometriä ensimmäisellä treenijuoksullaan, sitä kohti edetään hitaasti, Thurman sanoo.

"Sadan punnerruksen tekemisen ei pitäisi olla osa päivittäistä rutiinia"

Thurmanin mukaan punnerrusrutiinilla on monia hyötyjä: se treenaa kehoa monipuoliesti ja tekee olon energisemmäksi ja voimakkaammaksi. Samalla lihaksisto muokkautuu. Sataan punnerrukseen pyrkiminen ei kuitenkaan ole tavoitteista paras.

– Jos pystyt tekemään sata punnerrusta, onneksi olkoon, olet oikea kovis. Mutta sadan peräkkäisen punnerruksen tekemisen ei pitäisi olla osa päivittäistä rutiinia samasta syystä, jonka vuoksi ennen nukkumaanmenoa ei pitäisi tehdä 500 vatsalihasrutistusta, Mateo sanoo.

Thurmanin mukaan keholle pitääkin antaa aikaa toipua ja kasvattaa lihaksia – muuten seurauksena voi olla loukkaantuminen. Punnerrusmaratonien välillä kannattaisikin pitää ainakin vuorokauden tauko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja