Sarah teki sata punnerrusta päivässä vuoden ajan: "Joitain todella ihmeellisiä asioita tapahtui kehossani"

Vuoden ajan sata punerrusta päivittäin tehnyt nainen kertoo käsi- ja keskivartalonsa lihasten vahvistuneen, mutta tämä ei ollut ainoa asia, joka naisen elämässä muuttui haasteen myötä.

Crossfittiä harrastanut Sarah Tuff Dee kertoo ennen haasteen alkua uskoneensa, että tämä olisi hänelle helppo nakki, kertoo Shape-sivusto. Sen sijaan, että hän olisi tehnyt sata punnerrusta putkeen, hän päätti saavuttaa päivittäisen tavoitteensa tekemällä punnerruksia pitkin päivää kymmenen liikkeen sarjoissa.

Punnertamisesta tuli pian tapa, johon nainen huomasi jääneensä koukkuun. Hän ei pystynyt rentoutumaan, ennen kuin päivittäiset punnerrukset oli hoidettu pois alta. Vaikka haasteen suorittaminen vaatikin hieman aikaa ja itsekuria, se oli todella kaiken sen arvoista. 

– Joitain todella ihmeellisiä asioita tapahtui kehossani, mutta myös mielessäni. Käteni olivat kiinteämmät kuin koskaan ja sain tiukan keskivartalon, Dee kertoo vuoden aikana saavuttamista tuloksista.

– Ja tämän lisäksi itseluottamukseni omia urheiluun liittyviä kykyjäni kohtaan kasvoi.

Nainen mainitsee lattian haasteen hauskimmaksi osaksi. Lattialla punnertaessaan hän on löytänyt niin kadonneita legoja kuin poiminut matosta muroja. Lattialla ähkiessään hänen päähänsä putkahti myös paljon ideoita aina joululahjoista työhön liittyviin asioihin.

Haasteen loppuminen sai naisen pohtimaan jatkoa

Haaste ei kuitenkaan ollut koko ajan pelkkää ruusuilla tanssimista. 

– Oliko se syvältä? Voi pojat, kyllä. Oli monia aamuja, kun olin väsynyt punnertamaan ja stressasin siitä. Kiroilin, etten enää koskaan tekisi hiton punnerruksia, Dee kertoo huonoista hetkistä.

Vaikka päivittäiset punnerrukset tuntuivat joskus ikäviltä, nainen kertoo fyysisten muutosten toimineen todella hyvänä motivaationa haasteen jatkamiselle. Ahkera punnertaminen sai aikaan myös sen, että nainen sai paljon uusia tuttavuuksia. Tuntemattomatkin ihmiset tulivat juttelemaan hänelle kuntosalilla saatuaan selville naisen mission. 

– Näin maailman eri tavalla. Kun lähdin työmatkalle tai lomalle, löysin uusia, nerokkaita paikkoja tehdä punnerruksiani, Dee kertoo ajatusmaailmansa muuttumisesta.

Mutta eräänä keväisenä päivänä yli vuoden ajan haastetta jatkanut nainen päätti lopettaa ja antaa keholleen ja mielelleen lepoa kiireisten kuukausien jälkeen. Lopettaminen aiheutti naiselle kuitenkin ristiriitaisia tuntemuksia.

– Tunsin itseni vapaaksi, mutta sitten tunsin, kuinka käteni alkoivat menettää hieman lihaksiaan ja keskivartaloni alkoi kasvattaa kurveja. Mitä minä nyt tekisin, aloittaisin sadan punnerruksen haasteen uudelleen vai luovuttaisinko kokonaan?

Vastaus tuli jostain näiden kahden välimaastosta.

– Teen edelleen punnerruksia. Useimpina päivinä. En ehkä joka päivä, enkä aina sataakaan. Mutta joka kerta kun löydän itseni tuijottamassa lattiaa, hymyilen ja alan laskea, Dee toteaa.

Lähde: Shape

***


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja