Saarikko kuittasi Halla-aholle: Hallituksen kaataminen ei kuulu kuntapolitiikkaan – "Kysymys on kodista ja maasta"

Jussi Halla-aho jyrähtää, että keskusta kiertää maakunnissa heiluttamassa EU-rahasäkkejä ja markkinoi itseään tukiaishanan valvojana – näin Annika Saarikko vastasi tiukkaan kannanottoon 4:18
Jussi Halla-aho jyrähti Asian ytimessä -ohjelman puheenjohtajatentissä joulukuussa 2020, että keskusta kiertää maakunnissa heiluttamassa EU-rahasäkkejä ja markkinoi itseään tukiaishanan valvojana – näin Annika Saarikko vastasi tiukkaan kannanottoon

Kuntavaaleissa annettu ääni ei ole koston tai kumouksen väline, linjasi keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko puolueen kuntavaaliavauksessa pitämässään linjapuheessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korosti viime viikolla oman puolueensa vaaliavauksessaan kuntavaaleja luottamusäänestyksenä hallitukselle. Saarikko sanoo, että hallituksen tai Euroopan unionin kaataminen ei kuulu kuntapolitiikkaan.

–  Kuntavaaleissa on kysymys kotimaisista asioista. Kysymys on kodista ja maasta, Saarikko sanoi.

Pienten kuntien perinteinen valtapuolue keskusta lähtee kevään kuntavaaleihin altavastaajana, sillä puolueen kannatus on kaukana edellisvaalien tasosta. Perussuomalaiset on gallupeissa kulkenut selvästi puolueen edellä.

Saarikko viittasi puheessaan keskustan aiempaan vaalilauseeseen "On kotiin tulon aika". Puolue käytti slogania vuoden 2012 kuntavaaleissa, joita edeltäneissä eduskuntavaaleissa puolue menetti tuntuvasti kannatustaan.

–  Sanoimme niin suomalaisille muutama vuosi sitten, sanomme sen taas. Kotiin saa aina tulla, hän sanoi.

Vanhustenhoitoon useita avauksia

Keskustajohtaja nosti linjapuheessaan keskiöön perheet, vanhukset ja puolueelle perinteisesti tärkeän aluepolitiikan.

Saarikko ehdotti omaishoitolakiin uutta kulukorvausta läheisille, jotka eivät saa omaishoidontukea. Kulukorvaus koskisi esimerkiksi matkakuluja, jos omaisella on merkittävä rooli vanhuksen hoitosuunnitelman toteuttamisessa.

Lisäksi Saarikko esitti muita toimia vanhustenhoitoon. Hän esitti, että avustavat tehtävät avattaisiin muillekin kuin sote-koulutuksen saaneille.

–  Kotitöistä ja ulkoilusta huolehtiminen sekä muu avustava työ voidaan erottaa varsinaisesta hoivatyöstä. Näin koulutettujen ammattilaisten aika säästyisi ammattiosaamista edellyttäviin tehtäviin, Saarikko sanoi.

Aluepolitiikassa Saarikko nosti esille monipaikkaisuuden tuomat mahdollisuudet ja puolusti nopeiden nettiyhteyksien rakentamista kaikkiin Suomen kuntiin.

Lisäksi Saarikko kertoi keskustan tavoitteeksi, että valtion virat avataan paikasta riippumattomiksi. Puolue esittelee Saarikon mukaan lisää tavoitteita monipaikkaisuuden puolesta ensi viikolla.

–  Kun uuteen virkaan haetaan tekijää, ei häneltä pääsääntöisesti edellytettäisi jatkuvaa fyysistä läsnäoloa viraston perinteisessä päämajassa, Saarikko sanoi.

Perheiden arjesta puhuessa Saarikko puolusti puolueelle niin ikään rakasta kotihoidon tukea.

–  Kun äänestät keskustaa, se on ääni sille, että äidit ja isät saavat tulevaisuudessakin valita itselleen parhaiten sopivan hoitomuodon lapsilleen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat