Jussi Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa – "Kun keskusta lähtee, lähtee myös hallitus"

6:25
Video: Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pyrkii Helsingin pormestariksi – näin hän perusteli päätöstään 13.11.

Jussi Halla-aho (ps.) manaa Sanna Marinin (sd.) hallitukselle vaikeuksia kuntavaalien jälkeen. Mikäli keskusta pärjää vaaleissa huonosti, se joutunee Halla-ahon mielestä lähtemään hallituksesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho toi tiedotustilaisuudessa esille näkemyksiään puoleensa kilpakumppanista keskustasta.

Mikäli keskusta romahtaa kuntavaaleissa, sen taival "punavihreän hallituksen aisankannattajana" tulee Halla-ahon mukaan päättymään.

– Tästä on kyse kuntavaaleissa, paikallisten asioiden lisäksi, Halla-aho linjasi.

Halla-aho kritisoi keskustan tukea EU:n elpymispaketille sekä esitti huoltaan hallituksen politiikasta ja esimerkiksi "metropoli-intoilusta".

– Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa. Paras ja ainoa tapa panna piste punavihreälle hallitukselle on äänestää kuntavaaleissa perussuomalaisia. Kun keskusta lähtee, lähtee myös hallitus, Halla-aho latasi.

Valmis yhteistyöhön "useimpien puolueiden" kanssa

Puoluejohdon puheenvuoroja seuranneessa kyselyosuudessa Halla-aholta tiedusteltiin, olisiko perussuomalaiset valmis hallitusyhteistyöhön muiden puolueiden kanssa, jos keskustalle tulisi vaalitappio ja puolue todella jättäisi hallituksen.

Halla-aho sanoi näkevänsä potentiaalia yhteistyölle useimpien puolueiden kanssa, muttei halunnut eritellä potentiaalisia yhteistyökumppaneita tarkemmin.

Kysymykseen siitä, olisiko Halla-aho itse valmis pääministeriksi, Halla-aholla oli ytimekäs vastaus.

– Kyllä, Halla-aho sanoi.

Kuntavaaliohjelma julki

Perussuomalaiset julkisti tänään kuntavaaliohjelmansa. Puolue vastustaa sekä veronkorotuksia että velanottoa kunnissa.

– Velkaantuminen ylimitoitetuilla investoinneilla saa riittää. Uusien kunnantalojen, pikaraitioteiden ja konserttipalatsien rakentamisen aika ei ole nyt, ohjelmassa todetaan.

Puolue haluaa kuntien vaativan valtiolta, että niiden lakisääteisiä tehtäviä kevennetään.

Maahanmuuton kustannuksia tulee perussuomalaisten mielestä leikata kunnissa esimerkiksi lopettamalla maahanmuuttajien oman kielen ja kulttuurin tukeminen.

Puolue haluaa myös "ylikierroksilla käyvän ilmastoposeerauksen" loppuvan.

Kuntavaaleja ja tärkeitä vaaliteemoja käsitellään tänään Viiden jälkeen -ohjelmassa. Katso MTV3-kanavalla ja mtv.fi:ssä kello 16.55 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja