IL: Saarikko keskustavaikuttajien sisäisissä viesteissä: "Pohjalla ollaan ja itsetunto on kadoksissa" – puoluesihteeri kutsuu vuotoa loukkaavaksi

Jussi Halla-aho jyrähtää, että keskusta kiertää maakunnissa heiluttamassa EU-rahasäkkejä ja markkinoi itseään tukiaishanan valvojana – näin Annika Saarikko vastasi tiukkaan kannanottoon 4:18
Katso myös: Keskusta ja perussuomalaiset taistelevat keskenään osin samasta äänestäjäkunnasta. Jussi Halla-aho jyrähti joulukuussa, että keskusta kiertää maakunnissa heiluttamassa EU-rahasäkkejä ja markkinoi itseään tukiaishanan valvojana – näin Annika Saarikko vastasi tiukkaan kannanottoon.

Iltalehti kertoo tänään saaneensa käsiinsä keskustan sisäpiirin keskinäisiä viestejä, joissa paljastuu puolueen synkkä tunnelma kannatusalhossa kuntavaalien alla.

Viestit ovat lehden mukaan noin 20 puolueen ytimen muodostaman henkilön sähköpostiviestintää, johon on osallistunut myös puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko.

– Pohjalla ollaan ja itsetunto yhä kadoksissa, Saarikko kirjoittaa lehden mukaan eräässä viestissä.

Keskustan kannatus on viime mielipidemittauksissa hiponut 10 prosentin rajaa likimain samoissa lukemissa vihreiden kanssa. Viime kuntavaaleissa 2017 keskusta mittautti 17,5 prosentin kannatuksen, joten tilanne on näillä näkymin heikkenemässä suuresti.

Viesteistä käy Iltalehden mukaan ilmi, että kirjoittajat pitävät perussuomalaisia suurena ongelmana puolueelleen.

– Lähestyn teitä ennen kaikkea siksi, että PS on heittänyt meille haasteen, tanssiin kutsun. "Kuntavaaleissa on mahdollisuus kaataa hallitus. Jos kepu ei saa tarpeeksi ääniä, he lähtevät ja saamme punavihreän hallituksen nurin." "Onko näin", kysyy media minulta, Saarikko kirjoittaa.

Saarikko viittaa kommentissaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon viikko sitten esittämään lausuntoon puolueen startatessa kuntavaalikampanjansa.

Puoluesihteeri älähti vuodosta

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen puuttui vuotoon myöhemmin sunnuntaina Facebook-kirjoituksessaan. Hän kertoo, että viestiketjussa oli kyse keskustelusta, jossa muutamat aktiivit ovat halunneet avata ajatuksiaan kannatusmittauksista ja puolueen tilanteesta.

Hän sanoo, että Saarikko ei ollut keskustelussa aloitteellinen, vaan vastasi viesteihin.

– Vuodetut viestit ovat aina ikävä asia. Jokainen tietää vaikkapa työyhteisöstään tai kaveripiiristään, miten loukkaavaa on, kun luottamuksellisia keskusteluja annetaan muiden käsiin, Pirkkalainen kirjoittaa.

Pirkkalainen myöntää, että kannatuslukemat aiheuttavat puolueväessä huolta. Hän uskoo kuitenkin keskustan yllättävän vahvana kuntapuolueena.

– Paikallisesti Suomen vahvin puolue on kotikentällään juuri kuntavaaleissa. Jos jossain, kuntavaaleissa voimme saada aikaan myönteisen yllätyksen.

Lue myös:

    Uusimmat