Ruotsalaistähti Armand Duplantis rikkoi Sergei Bubkan 26 vuoden takaisen maailmanennätyksen – legenda antoi tunnustuksensa: "Hämmästyttävä tulos!"

1:56
Armand Duplantis rikkoi upeasti seiväshypyn maailmanennätyksen!

20-vuotias Armand Duplantis rikkoi Sergei Bubkan 26 vuotta vanhan maailmanennätyksen torstaina Rooman Timanttiliigan kilpailussa.

Duplantis ylitti korkeuden 615, mikä on uusi ulkoratojen maailmanennätys. Duplantis rikkoi seiväshyppylegenda Sergei Bubkan 26 vuotta vanhan ennätyksen yhdellä sentillä.

Oman maailmanennätyksensä Duplantisin nimiin menettänyt Bubka onnitteli nuorta supertähteä rehdisti Twitter-tilillään.

– Onnea Armand Duplantisille ennätykseni rikkomisesta. Hämmästyttävä tulos! Olen iloinen hänen ja hänen vanhempiensa puolesta. He ovat hienoja ihmisiä, Bubka kirjoittaa.

Bubka povaa Duplantisin hallitsevan seiväshyppymaailmaa vielä pitkään.

– Olen iloinen myös yleisurheilun ja urheilun puolesta ylipäänsä, että meillä on noin kirkas tähti vuosiksi eteenpäin. Kaikkea hyvää ja kohti uusia korkeuksia, Bubka jatkaa. 

Duplantis pitää hallussaan nyt niin sisä- kuin ulkoratojenkin maailmanennätystä. Duplantis oli torstaisen suorituksensa jälkeen helpottunut.

– Ilmassa on ollut paljon sekavuutta, kun seiväshyppy on ainoa laji, jossa on eri maailmanennätykset sisä sekä ulkoradoilla. Halusin ulkoratojen ennätyksen, jottei enää tulisi sekaannuksia, Duplantis toteaa Reutersin mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja