Annimari Korte löi pöytään jäätävät faktat kaudestaan – "Niin harvinaista"

Annimari Korteen yleisurheilukesä päättyi torstaina Rooman Timanttiliigan kilpailuun. Korteen kauden loppu oli haasteellinen, takareisiongelmien takia.

32-vuotias Korte palasi torstaina kilparadoille usean viikon tauon jälkeen. Hän jäi yhdeksänneksi, eli viimeiseksi, tuloksella 13,34.

– Oli aika hirveää, Korte totesi C Moren lähetyksessä.

– En ole kuukauteen päässyt juoksemaan aitoja. Yksi tai kaksi aitaa jaksoin painaa, siihen katkesi. Näkyi, ettei ole hetkeen juossut.

Loukkaantumishuolet värittivät Korteen loppukautta.

– Takareisi kramppasi kolme kertaa. Ensin Kalevan kisojen jälkeen dopingtestissä, sitten Unkarissa. Ja viikko sen jälkeen oli pieni repeämä. En saanut juosta ollenkaan kolmeen viikkoon. Enkä uskaltanut juosta kuin kerran tätä ennen. Se kyllä näkyi, Korte sanoi torstaina.

Tästä huolimatta Korte oli yhtä hymyä yleisurheilukesän jäljiltä. Hän oli jälleen Suomen aitanaisten ykkönen. Korteen paras aika oli heinäkuussa Jyväskylässä juostu 12,76.

– Kausi on ollut ihan uskomaton. Juoksin kahdeksan kertaa alle olympiarajan. Se on niin harvinaista. Muut suomalaiset ovat rikkoneet naisten aidoissa olympiarajan yhteensä viisi kertaa. Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka tasainen ja hyvä kausi tämä on ollut. Toki, ei ollut kivaa lopettaa kautta tähän, mutta kiva oli päästä kisaamaan.

Korteella on jo selkeitä tavoitteita ensi kautta varten.

– Haluan parantaa tulostasoa kymmenyksellä. Ja koitan juosta huippuaikoja. Uskon, että se onnistuu. 

Tulosruudun Viikon vieraana Annimari Korte:

Lue myös:

    Uusimmat