Ruotsalainen huippuveskari perui lopettamispäätöksensä, kun hän kuuli suomalaisen neuvotteluista: "Se on minun paikkani"

Salibandyn maailmanmestarit 7:12
Maalivahti Eero Kosonen kävi puhumassa maailmanmestaruudesta Huomenta Suomessa valmentaja Samu Kuitusen kanssa joulukuussa 2018.

Ruotsin salibandyn Superliigan Storvretassa sattui outo tapahtumasarja, kun seura oli hankkimassa suomalaistähti Eero Kososta. 

Viktor Klintsten, 32, oli hallinnut Storvreta IBK:n maalia vuosikaudet, kunnes viime keväänä hän alkoi pohtia vakavissaan lopettamista. Kun seura kuuli asiasta, johto alkoi hankkia maalin suulle uutta huippuveskaria. 

Storvretan johto neuvotteli vuonna 2018 maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi valitun Eero Kososen kanssa. Kun Klintsten kuuli asiasta, alkoi motivaatio löytyä kummasti uudelleen. Kosonen oli näyttänyt tasonsa aiemmin muun muassa Ruotsin Superliigan Växjössä. 

– En halunnut kenenkään muun maalivahdin seisovan Storvretan maalilla, se on minun paikkani. Silloin tunsin, etten ole sataprosenttisesti varma lopettamaan, Silloin tunsin intoa pelaamiseen, kilpailuun ja maalivahtina kehittymiseen, Klintsten sanoi Expressenissä. 

Klintsten ja Kosonen ovat pelanneet usein vastakkain maajoukkueessa, jota ruotsalainen edusti ensimmäisen kerran vuonna 2010. 

Kosonen siirtyi lopulta täksi kaudeksi Hämeenlinnan Steelersiin.

Lue myös:

    Uusimmat