Ruotsalainen Elin protestoi afgaanimiehen pakkopalautusta lentokoneessa, sai sakot – nyt oikeuden tuomio perutaan lautamiehen Facebook-kommentin takia

Oikeusministeriltä tiukka kommentti pakkopalautuskohuun 3:19
Video: Pakkopalautukset herättivät viime kesänä kohun myös Suomessa. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) kommentoi tuolloin ilmiötä tiukasti.

Ruotsalainen Elin Ersson, 21, sai helmikuussa sakkotuomion lentokoneprotestistaan. Nyt tuomio perutaan ja oikeudenkäynti joudutaan käymään uudelleen, kertoo muun muassa Aftonbladet.

Ersson vastusti viime kesänä samassa koneessa olleen afganistanilaisen miehen pakkopalautusta ja kieltäytyi istumasta paikalleen matkustamohenkilökunnan vaatimuksesta huolimatta.

Pakkopalautettavana oli Ruotsissa vankeustuomion saanut afgaanimies. Ersson sai lopulta tahtonsa läpi, ja sekä mies että Ersson poistettiin lentokoneesta.

Lautamies oli jäävi Facebook-kommenttinsa takia

Helmikuussa Ersson sai yhteensä 3 000 kruunun päiväsakkotuomion ilmailulain rikkomisesta.

Nyt tuomio joudutaan kuitenkin perumaan lautamiehen Facebook-kommentin takia.

Yksi tapauksen ratkaisemiseen osallistuneista lautamiehistä oli kutsunut Erssonia rikolliseksi Facebook-kommentissa ennen oikeudenkäyntiä.

Oikeus katsoo, että lautamies oli näin ollen jäävi, ja oikeudenkäynti on järjestettävä uudelleen.

– Jos sellainen virhe on, tuomio pitää kumota ja palauttaa tapaus takaisin käräjäoikeuteen, hovioikeudenneuvos Eva Lönqvist kommentoi Aftonbladetille.

Lue myös:

    Uusimmat