Ruotsalaisopiskelija Elin esti turvapaikanhakijan palautuksen lentokoneessa – lähetti protestin suorana Facebookissa

Ruotsalaisopiskelija esti afganistanilaisen turvapaikanhakijan palauttamisen lentokoneessa Göteborgissa.

Göteborgin yliopistossa opiskeleva Elin Ersson kuvasi tulosta tuottaneen protestinsa suorana lähetyksenä Facebookiin. The Guardianin mukaan hän oli ostanut lipun Turkin lennolle, kun oli saanut tiedon 52-vuotiaan afgaanin palauttamisesta.

Ersson kieltäytyi istumasta lentokoneessa, jos turvapaikanhakijaa ei viedä koneesta pois. Hän kailotti matkustamossa kovaan ääneen, kuinka kone ei voi nousta ilmaan, jos hän seisoo käytävällä.

Muilta matkustajilta Ersson sai sekä positiivisia että negatiivisia reaktioita. Muun muassa saksalaisen Deutsche Wellen julkaisemalla koostevideolla näkyy, kuinka englantilaismies hermostuu ja yrittää viedä Erssonin puhelimen.

– En halua, että miehen henki riistetään siksi, että ette halua myöhästyä lennoltanne. En istu alas, ennen kuin mies on viety ulos koneesta, Ersson puhuu määrätietoisena.

Järjestyksenvalvojan toistuvista kuvaamiskielloista huolimatta Erssonin sinnikäs yritys tuotti lopulta tulosta, kun osa kanssamatkustajista asettui hänen puolelleen.

Matkustamo yltyi aplodeihin, kun turvapaikanhakija vietiin lopulta pois koneesta. Ersson liikuttui tilanteessa kyyneliin.

14 minuutin pituista videota on katsottu Erssonin Facebook-sivulla jo yli 2 miljoonaa kertaa.

Korjaus kello 14:22: Aiemmin jutussa kerrottiin, että turvapaikanhakija olisi nuori. Hän on oikeasti 52-vuotias.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja