Romanttisin rakkaustarina koskaan? Nuoruuden kihlapari löysi toisensa 85-vuotiaana

Erään Studio55.fin lukijan mummin tarina on romanttisuudessaan kuin elokuvasta. Lue, miten ryöstetty morsian löysi elämänsä rakkauden uudelleen vanhuuden päivillään.

"Kirjoitan jo edesmenneen mummini tarinan. Mummini oli kympin oppilas koulussa. Hän tapasi H:n 17-vuotiaana ja he menivät kihloihin, kunnes ukkini komeana hurmurina ryösti morsiamen ja sai purettua kihlauksen.

Ukki ja mummi menivät naimisiin vuoden sisällä, ja jatko-opinnot jäivät, kun lapset syntyivät. He kasvattivat kuusi kaunista ja korkeasti koulutettua lasta aika vaatimattomissa olosuhteissa. Mummi oli aika tossun alla, sillä ukkini oli äkkipikainen, kiivas ja älykäs mies. Hän kuoli suhteellisen nuorena, koska ei ottanut vastaan hoitoa eturauhassyöpäänsä. Mummi ei ollut kuolinvuoteen vieressä kun ukki henkäisi viimeisen kerran, vaan kotona. Kun kaappikellon heiluri pysähtyi, niin mummi tiesi, että ukki poistui maailmasta jonnekin.

Mummi eleli yksikseen vanhassa rintamamiestalossa noin 20 vuotta. Ulkovessa, kylmä vesi tuli sisään, mutta mikä lämpö ja välittämisen tunne! Supermummi ei koskaan valittanut olosuhteista, ja muutti lopulta kerrostaloon.

H:ta hän ei ollut ajatellut sen kummemmin, ei tiennyt mitä hän teki tai mikä oli elämän kohtalo. H. taas ei tiennyt missä mummi asuu. H. oli kylläkin ajatellut ottaa yhteyttä, mutta se oli jäänyt ajatuksen asteelle.

Kunnes...bingo! Mummi halusi kerran irrotella ja lähteä bingoon. Isäni sisar vei hänet sinne. Kuinka ollakaan, siellä oli tuttu mies nuoruudesta, H. Ikää heillä oli noin 85 vuotta kummallakin. H. oli leskeytynyt myös samoihin aikoihin, ja hänellä oli pari lasta.

Kipinä syttyi uudestaan, vanha lempi roihahti ja he muuttivat yhteen mummini asuntoon "susiparina". He tallasivat yhteistä polkua kuin vastarakastuneet vielä kymmenen vuotta. Molemmilla oli hyvä huumorintaju, eikä dementiasta tietoakaan. Kaksi kyyhkyläistä.

Kävin pari vuotta ennen molempien kuolemaa kylässä. Mummilla oli paras kolttu päällä, H:lla valkoinen tärkätty paita, jonka päällä punainen slip over ja saman sävyinen kravatti. He olivat pukeutuneet parhaimpiinsa. H. kertoi puujalkavitsejä, ja mummi kikatteli kuin häveliäs teini. Ilmiselvästi he olivat rakastuneita edelleen.

He asuivat yhdessä kikatellen ja rakastaen loppuun asti. Mummi vietiin sairaalaan 96-vuotiaana, jossa hän vietti kolme kuukautta, ja H. jäi yksin kotiin miettimään kohtaloa. Kaikki sukulaisten apu oli käytössä, siivous, ruoka, kuljetus ja niin edelleen, mutta H. ei jaksanut enää yksin mummin nukuttua pois. Hän kuoli ikävään kuukauden kuluttua siitä, kun rakas, iloinen kumppani oli mennyt."

Kihlatun ryöstö

Juttu on julkaistu alunperin heinäkuussa 2013.


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.


Studio55.fi

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat