Rohkea city-kettu keimaili Maikkarin toimituksen edessä – katso video!

Rohkea city-kettu keimaili Maikkarin toimituksen edessä 1:35
Katso videolta, miten kettu esittelee turkkiaan sitä kuvaavalle toimittajalle ruuanetsinnän lomassa.

MTV Uutisten toimituksen viereisellä piha-alueella Helsingin Ilmalassa käyskenteli pari viikkoa sitten ihmistä pelkäämätön pienpeto, city-kettu. 

Mitään erityisiä pedon merkkejä punaturkki ei itsestään kuitenkaan antanut, sillä muiden eläinten sijaan se söi pensaista löytämiään marjoja.

Suomen riistakeskuksen sivujen mukaan marjat eivät ole ketulle poikkeuksellista ravintoa vaan ne kuuluvat sen ravintoon pienjyrsijöiden, lintujen, munien ja monen muun ravinnonlähteen ohella.

Aamuvuoroon saapuvan toimittajan läsnäolokaan ei kettua tuntunut haittaavan, sillä se jatkoi murkinointiaan kuvaamisesta huolimatta. Pikemminkin se näytti paikoin kiinnostuneelta ihmisen toiminnasta.

Heinäkuussa Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Andreas Lindén kertoi STT:lle, että eläinlajit, joille kelpaavat monenlaiset vaihtoehdot, kaupungistuvat muita helpommin.

– Tällaisia ovat kaikkiruokaiset eläimet, jotka osaavat hyödyntää ihmisasutuksen rakenteita luovasti esimerkiksi pesäpaikkoina. Edellytys kaupungistumiselle on monesti myös se, että laji on joko luonnostaan peloton tai tottunut ihmiseen vaarattomana otuksena, Lindén kuvailee.

Luonnontieteellisen keskusmuseon sivuilla ketun kerrotaan kasvavan 5–10 kiloiseksi ja olevan arka ja piilotteleva eläin. Eläin on yleistynyt viime vuosina, myös ihmisasutuksen lähellä. Kettu on yleinen koko maassa.

Lue myös:

    Uusimmat