Rekkakuski heräsi karmeaan yllätykseen parkkipaikalla – mies osoitti aseella tuulilasin läpi

Liian äänekäs hurina oli ilmeisesti syynä siihen, että 70-vuotias raivostui rekkakuskille.

Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan laittomasta uhkauksesta Enontekiöllä kesällä 2022. Tuolloin mies osoitti parkkipaikalla rekka-auton kuljettajaa ilmapistoolilla.

Tilanne sai alkunsa, kun Suomen poikki ajanut ulkomaalainen rekka-kuski oli pitämässä lakisääteistä lepotaukoaan parkkipaikalla. Kuljettaja oli sammuttanut autonsa, mutta oli joutunut jättämään ajoneuvon kylmäkontin moottorin päälle, jottei kontin sisältö sulaisi.

Kuljettaja heräsi rekan makuutiloista oven hakkaamiseen. Ovella seisoi ja huusi suomalaismies, jonka viestiä suomea taitamaton kuski ei ymmärtänyt. Hetkeä myöhemmin huutelija haki asuntoautostaan käsiasetta muistuttavan esineen, jolla tähtäsi suoraan kuljettajaa tuulilasin edestä, poliisi kertoo.

Kuljettaja kertoi soittaneensa hätäkeskukseen ja jäi odottamaan poliisin saapumista. Paikalle saapuneet useat poliisipartiot ottivat uhkailijan kiinni asuntoautostaan. 70-vuotiaan miehen hallusta löytyi ilmapistooli, joka muistutti oikeaa käsiasetta. Pistoolissa ei ollut kuulia, joten tilanteessa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Uhkailija kertoi kuulusteluissa, että hän halusi kuljettajan siirtävän rekkaa, koska rekan käynnissä pitäminen häiritsi hänen untaan.

Lue myös:

    Uusimmat