Reetta Hurske hätkähti maaliin tullessaan – totuus paljastui hetkeä myöhemmin: "Ei vitsi!"

Reetta Hurske hätkähti maaliin tullessaan - totuus paljastui hetkeä myöhemmin: "Ei vitsi!" 2:12
Reetta Hurske äimisteli pika-aitojen alkuerien tasoa – se aiheutti hänelle itselleenkin sydämentykytyksiä

Reetta Hurske nappasi Budapestissä uransa kolmannen MM-kisojen välieräpaikan. Hurske joutui jännittämään pitkään jatkopaikkansa kohtaloa, ja sadasosat kääntyivät lopulta hänelle suotuisasti.

Hurske oli omassa alkuerässään viides ajalla 12,92. Erän nelossija ja viimeinen suora jatkopaikka menivät Ison-Britannian Cindy Semberille ajalla 12,83.

Nelosradalla entinen ME-nainen, Yhdysvaltain Kendra Harrison hurjasteli kaikkien aikojen neljänneksi nopeimman ajan 12,24. Harrisonin ennätys on 12,20.

– Olin heti, kun tulin maaliin, että ei vitsi nyt jäin tosi paljon. Mutta kun voittaja juoksee 12,24, niin ei sitä nyt sitten, Hurske kertasi.

Omat haasteensa Hurskeelle aiheutti paikka ykkösradalla. Viereiseltä radalta ei ollut juuri vetoapua tarjolla, kun siinä juosseen Indonesian Dina Aulian ennätys on vaatimaton 13,44.

– Jos rehellisesti sanon, oli hankala rata. Kakkosradalla oli selkeästi erän heikoin juoksija. Juoksin omaa juoksua, mikä ei tässä tapauksessa ollut paras. Nyt sain puristettua 12,92, ja se riitti tänään.

Hurske lunasti jatkopaikan lopulta äärimmäisen täpärästi. Ensimmäinen välieristä pudonnut juoksija oli Ranskan Laeticia Bapté, joka jäi aikavertailussa suomalaisesta vain 0,011 sekuntia.

– Taso oli tosi kova. Ajattelin, kun juoksin 12,92, että tuon on riitettävä. Jos viime vuonna riitti 13,14 (toim. huom. 13,12) välieriin, niin tänään sillä ei tehnyt yhtään mitään.

Pika-aitojen välierät juostaan keskiviikkoiltana.

Lue myös:

    Uusimmat