Ravintola tarjoaa ilmaisen aterian lapsille, joiden vanhemmat eivät käytä puhelintaan ruokailun aikana

Ravintolaketju Isossa-Britanniassa yrittää saada vanhemmat pois puhelintensa kimpusta.

Frankie & Benny’s -ravintolaketju päätti motivoida lastensa kanssa aterioivia vanhempia nauttimaan yhteisestä ruokahetkestä ja laskemaan puhelimensa pois. Jos vanhemmat pystyvät olemaan ilman puhelimiaan ruokailun ajan, lapset saavat ruokansa ilmaiseksi.

Lapset kokevat jäävänsä huomiotta

Ravintolaketju toteutti kyselyn siitä, miten puhelinten käyttö vaikuttaa perheiden yhteisiin ruokailuihin. Lähes 20 prosenttia kyselyyn vastanneista lapsista koki, että heidän vanhempansa selaavat mieluummin puhelimiaan kuin juttelisivat. Noin 10 prosenttia lapsista vastasi, että ovat jopa yrittäneet piilottaa vanhempiensa puhelimia saadakseen enemmän huomiota.

23 prosenttia vastanneista vanhemmista myönsi vilkuilevansa puhelintaan ruokailun aikana – usein silloin, kun heidän lapsensa puhuivat jotain.

– Laittamalla puhelimet pois vanhemmat viestivät, että lapset ovat heille tärkeitä. Vanhemmat ovat roolimalleja kaikissa tekemisissään ja sanomisissaan, joten hallinnoimalla omaa ruutuaikaansa vanhemmat opettavat lapsiaan siitä, milloin ja missä teknologian käyttö on sopivaa, vanhemmuusasiantuntija Susan Atkins kommentoi ravintolan tiedotteessa.

Päiväkotilapset maistoivat ravintolaruokaa – maistuiko mustekalapasta? Artikkeli jatkuu videon alla.

3:29

Perheen yhteistä laatuaikaa

Marraskuun lopusta joulukuun alkuun kestävässä kampanjassa Frankie & Benny’sin ravintoloissa on erityisiä laatikoita, joihin vanhemmat voivat jättää puhelimensa ruokailun ajaksi, jolloin lapset syövät ravintolassa ilmaiseksi.

Kampanjaan osallistuminen on ravintoloissa täysin vapaaehtoista, eikä koske siis esimerkiksi pariskuntia tai kaveriporukoita, jotka ovat syömässä ilman lapsia. Kampanjan tarkoitus onkin saada nimenomaan vanhemmat suosimaan perheen yhteistä aikaa puhelintensa selaamisen sijasta.

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja