Tuore katsaustutkimus osoittaa, että runsaasti kuituja ravinnostaan saavat säästyvät monilta sairauksilta muita todennäköisemmin. Tulokset vahvistavat näyttöä ravintokuitujen terveellisyydestä.
Yllä olevalla videolla asiantuntijat kertovat syövän ja ravinnon välisestä yhteydestä.
Tutkimuksessa koottiin yhteen ravintokuidun terveysvaikutuksia käsitelleitä katsaustutkimuksia ja meta-analyysejä, jotka kattoivat yhteensä lähes 300 tutkimuksen aineistot.
Analyysin perusteella runsas ravintokuitujen saanti pienentää ainakin riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, sepelvaltimotautiin sekä haima- ja mahasyöpään.
Myös riski menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin sekä kokonaiskuolleisuus olivat pienempiä kuituja paljon saavilla.