Mainos

Räpläätkö puhelintasi aina ja kaikkialla? 10 vinkkiä, joilla pääset huonosta tavasta eroon

T-Ann Pierce antoi Yourtango-sivustolla ohjeet puhelinlakkoon, joka sopii sekä vanhemmille että lapsille. Ota näistä neuvoista vaari!

1. Älä luota tahdonvoimaasi!

Jos asiat onnistuisivat vain tahtomalla, maailma olisi täynnä hyväkuntoisia, karkinsyönnin hylänneitä ja tupakoinnin lopettaneita ihmisiä. Tutki, voisitko lukita puhelimesi tai sen sovelluksia erillisellä sovelluksella. Kun saavut mökille tai juhliin, pane puhelin pois päältä.

2. Lataa puhelin eri huoneessa

Kun et nuku latautuvan puhelimen vieressä, et voi selata sitä viimeisenä illalla tai ensimmäisenä aamulla. Kyllä, tämä sääntö vaatii vanhanaikaisen herätyskellon käyttämistä!

3. Laita kaikki ilmoitukset pois päältä

On helpompaa olla tarkistamatta puhelinta, kun se ei anna jatkuvia ilmoituksia uusista viesteistä, kuvista, pelitapahtumista tai uutisista.

4. Älä lataa sosiaalisen median sovelluksia – tai kirjaudu ulos niistä joka kerta

Älä jätä Facebookia tai Instagramia helposti saatavillesi, vaan kirjaudu ulos kaikista some-palveluista jokaisen käyttökerran päätteeksi. Varsinkin mobiililaitteella sisäänkirjautuminen vie hetken, ja tuon hetken ajan voit harkita, haluatko oikeasti mennä Facebookiin katsomaan kolmesataa mainosta ja ”tuttusi tykkäsi tästä kissakuvasta!” -ilmoitusta.

5. Jätä työpuhelin kotona laukkuusi

Jätä puhelimeen äänet, niin, että kuulet tärkeimmät puhelut. Hylkää puhelin sitten laukkuusi. Jos juuri parahdit kauhusta – "enhän minä voi jättää sitä" – kannattaa ottaa huomioon, että  jos jollakulla on oikea hätä, hän soittaa – on siis paitsi aivan turhaa, myös oman tärkeyden liioittelua kytätä saapuvia työsähköposteja sohvalla koko ilta.

6. Lakkaa googlaamasta kaikkea

Juttelet kaverisi kanssa, kun et muistakaan sen yhden näyttelijän nimeä: ”Tiedäthän, sen miehen, se oli siinä tv-sarjassa… Hetki, googlaan sen!”

Lakkaa googlaamasta jokaista vastausta heti, kun et muista asiaa välittömästi. Nauti arvailusta ja spontaanista Alias-leikistä, jossa yrität selittää kaverillesi, kenestä on kyse.

7. Ruoka karkottaa puhelimen

Puhelimella ei ole asiaa aamupala-, lounas- tai illallispöytään. Ole läsnä perheellesi – tai vain ruoalle ja itsellesi.

8. Kyllä, sinulle tulee tylsää, joten suunnittele etukäteen

Päivän jokaista hetkeä ei tarvitse täyttää tekemisellä. Silti olet tottunut siihen: sekunninkin tauko palaverikäytännöissä, ja kätesi hamuaa jo puhelinta ja Facebook-feediä…

Suunnittele, mitä teet hetkinä, jotka normaalisti käyttäisit puhelimesi tarkistamiseen. Soita ystävälle, kirjoita se yksi lista tai kirje, lue kirjaa, järjestele sukkia. Mitä tahansa!

9. Tee puhelinlakosta peli

Anna itsellesi pisteitä jokaisesta puhelinvapaasta päivästä. Kun saat tietyn määrän pisteitä, anna itsellesi palkinto: syö jäätelöt perheesi kanssa, osta kirja tai vietä aikaa yhdessä ystäväsi kanssa.

10. Siedä sitä, että teinisi huomauttaa sinulle puhelimestasi

On helppoa saarnata muille heidän puhelinkäytännöistään, mutta kovin vaikeaa huomata omia virheitään. Kun teinisi siis nurkuu ”hei, sä lupasit”, pane puhelin suosiolla pois sen sijaan, että vastaisit ”joo, vaan yks tärkeä juttu vielä…”

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.