Ranta suljettiin "väliaikaisesti", mutta sitten merinorsut iskivät – hupaisa eläinongelma pitää rannan suljettuna

2:00
Kaupunki sulki rannan "väliaikaisesti", mutta sitten merinorsut iskivät

Kaupunki sulki Drakes Beachina tunnetun rannan "väliaikaisesti". Merinorsut näkivät tässä tilaisuutensa ja valtasivat alueen.

Pohjois-Kaliforniassa sijaitseva ranta on nyt suljettu, mutta ei kaupungin tahdosta. Kaupunki sulki Drakes Beachina tunnetun rannan "väliaikaisesti", mutta nyt rantaa ei ole voitu avata uudelleen. Syypäitä ovat merinorsut, kertoo SFGate.

Kaatoivat aidan ja rynnivät parkkiin

Rannan ollessa suljettuna merinorsut olivat kaataneet rannan parkkipaikkaa ympäröivän aidan ja vallanneet hiekka-alueen.

Alueella asuu 1500 merinorsun populaatio, mutta tavallisesti ne viettävät rantaelämää toisella alueella. Toisinaan yksi tai kaksi yksilöä on harhautunut Drakes Beachille auringonpalvojien sekaan, mutta nyt kaikki on toisin: noin 50–60 aikuista merinorsua on parkkeerannut itsensä rannalle, ja synnyttänyt jo 35 poikasta.

Yksi merinorsu jopa uskaltautui vierailemaan läheisen kahvilan piknik-pöydissä.

Merinorsua voi hätyyttää pressuilla

Tavallisesti merinorsuja hätistellään pressuilla, kertoo puistoista vastaavan yksikön John Dell'Osso.

– Joskus menemme ulos pressujen kanssa ja ravistelemme niitä, se ärsyttää merinorsuja ja ne siirtyvät toiseen suuntaan. Eivät ne pelkää sitä, ja se on tavanomainen tekniikka merinorsujen käsittelyssä. Tämä tapa olisi pitänyt ne kauempana turisteista, Dell'Osso kommentoi.

Yhdysvaltain hallinnon ongelmien vuoksi yhtään pressunheiluttelijaa ei kuitenkaan ollut töissä.

Rannan avaamiselle ihmisiä varten ei ole vielä aikataulua. Nyt Dell'Osso tutkii mahdollisuutta tarjota turisteille "merinorsuretkiä", joilla eläimiä pääsisi seuraamana niitä häiritsemättä.

Nähtäväksi jää, pitävätkö eläimet uudesta sijainnistaan niin paljon, että palaavat samalle rannalle poikimaan seuraavana vuonna.

Lähteet: Thehill.com, SFGate.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja