Ranskassa kehitettiin ihoa muistuttavat kännykän kuoret – reagoivat nipistykseen ja kutitukseen

1:04
Katso videolta, miten kosketukseen reagoiva kännykkäkuori käytännössä toimii.

Ranskalaiset ovat kehittäneet kännykkäkuoret, jotka on tehty keinotekoisesta ihosta. Iho reagoi kosketukseen.

New Scientist -sivusto kertoo, että Télécom Paris -tutkimuskeskus on suunnitellut keinotekoisen ihon interaktiivisille laitteille. Tekoiho tunnistaa ja reagoi erilaisiin liikkeisiin, jotka imitoivat ihmisen kosketusta, esimerkiksi sormen liu’uttamiseen pinnalla, venytykseen ja ympyröiden piirtelyyn.

Tekoiho yhdistää eleet tunnetiloihin

Kuoret ovat Marc Teyssierin ja hänen tiiminsä käsialaa.

– Halusin nipistää puhelintani, Teyssier kertoo New Scientist -sivustolle.

Tekoiho on ohjelmoitu yhdistämään erilaiset eleet tiettyihin tunnetiloihin. Äkillinen kova ihokosketus on yhdistetty vihaan. Naputus kuvaa huomion hakemista, ja pitkäkestoinen ihokontakti ja sively yhdistetään mukavan kokemuksen tuottamiseen.

Kaksi prototyyppiä

Yritys on kehittänyt kaksi prototyyppiä: toinen on New Scientist -sivuston mukaan suorastaan pelottavan realistisesti suunniteltu pinta, joka muistuttaa ihmisen ihoa. Toinen pinta on yhtenäisempi.

Tekoihossa on kahden silikonikerroksen välissä on kerros venyvää kuparilankaa. Kun pintaa painaa, ”ihon” sähkövaraus muuttuu.

– Sensorien kehittäminen oli haasteellista, Teyssier kertoo.

– Oli haastavaa kehittää pinta, joka oli sekä joustava että sellainen, joka tunnistaisi myös kosketuksen.

Kännykkäkuoret, kosketusnäyttö ja älykello

Tiimi kehitti kännykkäkuoret, tietokoneen kosketusnäytön sekä älykellon, koska he halusivat demonstroida sitä, miten tekoiho toimii. Ryhmän työn tulos esiteltiin ACM Symposium on User Interface Software and Technology -tapahtumassa New Orleansissa Yhdysvalloissa.

Tiimin seuraava tavoite on tehdä ihosta vieläkin aidomman tuntuinen. Siihen on tarkoitus upottaa karvoja ja lämpötilaominaisuus. Markkinoille tuote ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja