Kaksi viikkoa armonaikaa: Apple kehottaa iPhone- ja iPad-käyttäjiä toimimaan pian, jotta nämä laitteet toimisivat jatkossakin

1:58
Kuinka säästäisit akkua? VIdeolla vinkit iPhonelle.

Älylaitteen säännöllinen päivitys on aina tärkeää, mutta nyt Apple huomauttaa, että on erityisen tärkeää päivittää tietyt puhelinmallit ja tabletit.

Apple on julkaissut kehotuksen, jossa vanhempien iPhone- ja iPad-mallien omistajia pyydetään päivittämään laitteensa ennen marraskuun 3. päivää.

Vuonna 2012 tai sitä aiemmin julkaistut iPhone- ja iPad-mallit vaativat päivityksen, jotta niiden GPS-sijainti pysyisi tarkkana, sekä siksi, että laitteiden aika ja päivämäärä pysyisivät oikeina.

Apple varoittaa, että jos laitteita ei ole päivitetty marraskuun 3. päivään mennessä, GPS:n tarkkuus heikentyy. Lisäksi väärä aika ja päivämäärä voivat vaikuttaa ajantasaista päivämäärää ja aikaa hyödyntäviin toimintoihin, kuten iCloudiin ja sähköpostiin. 

Ongelma koskee malleja iPhone 4s, iPhone 5, toisen, kolmannen ja neljännen sukupolven iPadeja sekä ensimmäisen sukupolven iPad miniä.

Laitteet, joita ei päivitetä ennen 3. marraskuuta 2019, eivät välttämättä pysty vastaanottamaan langattomia ohjelmistopäivityksiä. Tässä tapauksessa ainoa tapa päivittää laite on tehdä palautus iTunesissa tai Finderissa kaapeliyhteyden välityksellä.

Voit tarkistaa, onnistuiko päivitys, menemällä Asetuksiin, painamalla Yleiset ja Tietoja, josta pääset tarkastamaan, mikä ohjelmistoversio laitteessa on. Päivitetyn version numeron pitäisi olla 10.3.4 tai 9.3.6 laitteesta riippuen.

Ongelma ei koske uudempia iOS-älylaitteita, eikä iPod touchia tai iPad-malleja, joissa on vain Wi-Fi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Apple7news

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja