Rangaistuksen pudottama Max Verstappen ottaa Valtteri Bottaksen tähtäimeensä – "Voimme nousta ylemmäs"

Neljänneksi Venäjän GP:n aika-ajoissa ajanut Max Verstappen lähtee huomiseen kilpailuun yhdeksännestä ruudusta lähtöruuturangaistuksensa myötä. Red Bull -kuski ottaa tähtäimeensä neljäntenä kisaan starttaavan Valtteri Bottaksen.

Lupaavasti ajanut Verstappen oli perjantaisissa harjoituksissa vielä aivan tasavauhdissa Ferrareiden kanssa, mutta lauantaina Ferrari-kuskit olivat jo saavuttamattomista. Verstappen jäi lopulta Charles Leclercin paaluajasta 0,682 sekuntia.

– Eilen Ferrari ei laittanut moottoreitaan täysille, jolloin olimme samassa vauhdissa. Nyt häviämme suorilla yli sekunnin. Emme voi tehdä mitään asialle. Radalla on mutkia, mutta sekunti on liikaa, Verstappen summaa aika-ajoja.

Verstappen kiilasi aika-ajoissa neljänneksi Mercedes-kaksikko Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen väliin, mutta putoaa rangaistuksensa vuoksi yhdeksänteen ruutuun. Verstappen ei usko saavuttavansa Ferrareita, eikä Lewis Hamiltonia, mutta rivien välistä on luettavissa, että nuori tähtikuski lähtee jahtaamaan Bottasta sunnuntaisessa kilpailussa.

– Viides sija tai neljäs on realistinen. Jos meillä on vauhtia, voimme nousta ylemmäs, mutta Ferrari on selvästikin liian nopea. Lewiskin lähtee hieman korkeammalta ja eri taktiikalla, joten en usko taistelevani hänen kanssaan, Verstappen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat