Mahtivetoon rallinsa päättänyt Kalle Rovanperä harmitteli epäonneaan, antoi kisajärjestäjille erityisen parannusehdotuksen – "Ei kukaan jaksa herätä viideltä"

Kalle Rovanperällä oli paljon epäonnea Viron MM-rallissa, mutta vauhtia olisi riittänyt kärkitaistoonkin. Rovanperä antoi palautetta kisajärjestäjille aikaisista aamuherätyksistä.

Rovanperän ralli Virossa oli yhtä vuoristorataa. Vauhtia riitti jopa kärkitaistoon, mutta lauantain rengasrikko ja aikasakko pudottivat Rovanperän kauas kärjestä. Rovanperä päätti kuitenkin rallinsa hurjalla tavalla tykittämällä Power Stagen pohja-ajan näytöstyyliin.

– Power Stagella mikään ei tule ikinä helposti näillä autoilla näiden miesten kanssa. Se oli aika hyvä veto ja aika kovaa työnsin siellä. Oli ajatuksena olla nopea siinä. Kaikki on pelissä ja tyytyväinen olen siihen aikaan, Rovanperä toteaa MTV Urheilun haastattelussa.

Vaikka Rovanperä ajoi useammalla erikoiskokeella pohjat, joutuu suomalainen poistumaan Virosta karvas maku suussa.

– Kokonaisuudessaan aika huono fiilis jää tästä viikonlopusta. Ei se tässä vaiheessa enää hirveästi tuo hyvää mieltä, että on nopea. Totta kai se on aina positiivista ja hyvä asia, mutta tulos jäi huonoksi siitä, mitä se olisi voinut olla. Ralli on joskus sellaista, Rovanperä summaa tuntemuksiaan.

– Tällä kertaa kävi näin. Rengasrikolle emme voineet itse mitään. Voin olla tyytyväinen siihen, että itse tein aika maksimisuorituksen tänä viikonloppuna.

Viro toimi ensimmäistä kertaa MM-rallin isäntänä. Rovanperän mukaan järjestelyt sujuivat pääosin erinomaisesti, mutta pientä parannettavaakin riittää.

– Kaikki onnistui aika hyvin. Pätkät menivät aika huonoon kuntoon, mikä oli kyllä odotettavissa, kun pieniä teitä käytettiin paljon. Vähän tulee miinusta siitä, että aamut olivat niin törkeän aikaisia. Ei kukaan jaksa herätä viideltä, Rovanperä virnuilee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja