Rallilegenda Juha Kankkunen mykistyi Kalle Rovanperän suorituksesta – "Tippa tuli silmään"

7:08
Näin Juha Kankkunen kommentoi Kalle Rovanperän maailmanmestaruutta.

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Juha Kankkunen, 63, ilahtui suuresti Kalle Rovanperän maailmanmestaruudesta.

Rovanperä palautti sunnuntaina Suomen 20 vuoden tauon jälkeen rallimaailman ykköseksi voittamalla historian nuorimpana kuljettajana maailmanmestaruuden.

Neljä kertaa oman uransa aikana maailmanmestaruutta juhlinut Kankkunen ilahtui suuresti Rovanperän upeasta suorituksesta.

– Täytyy sanoa, että hieno suoritus ja koko kausi. Eihän sitä mestaruutta yhdessä kilpailussa voi voittaa, mutta kyllä tämä viimeinen kilpailu oli niin vakuuttavaa näytöstä, ettei kellekään jäänyt epäselväksi, kuka on maailman nopein kuljettaja, Kankkunen summaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kankkunen ajoi oman uransa kilpaa Kallen isän Harri Rovanperän kanssa. Rallilegenda on nähnyt Kallen kasvavan pienestä pojasta maailmanmestariksi jopa hyvinkin läheltä.

– Isän kanssa ajettiin kilpaa, niin muistan Kallen ihan pikkupojasta asti. Ajoin silloin vielä aktiivisesti niin kuin isäkin. Olisiko ollut kymmenen vanha silloin kuin ajettiin porukalla meillä Kuusamossa jäärataa.

Kalle Rovanperän kyydissä Kankkunen huomasi nuoren pojan lahjakkuuden.

– No eipä tässä tarvitse paljon meikäläisen istua kyydissä eikä neuvoa. Kyllä tämä poika tuntuu osaavan. Otteet olivat todella hyvät ja varmat ihan junioripojasta asti, Kankkunen muistelee ajatelleensa.

Rovanperän ajotyyli kerää Kankkuselta kehuja.

– Kalle ajaa hienosti. Rauhallinen kaveri, mutta osaa ottaa kyllä actioniakin, jos tarvitaan. Ajotyyli on hieno. Jarruttaa riittävän ajoissa, kääntää ja lyö kaasun pohjaan. Ei emmi eikä hae, vaan hyvin määrätietoinen. Kalle on kyllä nuoreksi mieheksi kypsynyt todella huippukuljettajaksi, Kankkunen kuvailee.

Vuosina 1986, 1987, 1991 ja 1993 maailmanmestaruuksia juhlinut Kankkunen myöntää liikuttuneensa Rovanperän mestaruudesta. Nuorukaisen juhlinnat toivat kuskilegendan mieleen omat mestaruusmuistonsa.

– Kyllä ne tuli aika elävästi mieleen. Sanotaan suoraan, että tippa tuli silmään. Hieno hetki, Kankkunen sanoo.

Miten rallin MM-sarja on Kankkusen mielestä muuttunut omista mestaruusvuosistaan. Kuuntele koko haastattelu pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja