Kylmäpäisellä tavalla mestaruuden sinetöinyt Kalle Rovanperä myönsi: päätöspätkä sai perhosia vatsaan – "Se oli vähän rankkaa"

Rallin MM-sarjassa alkoi sunnuntaina uusi valtakausi, kun Kalle Rovanperä ajoi mestariksi Uuden-Seelannin MM-rallissa.

Rovanperä ei jättänyt mitään sattuman varaan Uuden-Seelannin sorakisassa, jossa hänellä oli ensimmäinen kunnon tilaisuus ratkaista tämän kauden mestaruus. Toyotan suomalaistähti ajoi selvään voittoon haastavissa olosuhteissa ja tykitti vielä upean pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, josta saaduilla lisäpisteillä titteli varmistui.

Panokset olivat kovat, kun Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen starttasivat sunnuntain lyhyeen ajopäivään. Autokunnalla oli selkeä johtoasema, mutta selvitettävänä oli neljä erikoiskoetta sateen liukastamilla teillä.

– Olin yllättävän rento aamulla, kun lähdimme pätkille. Odotin, että olisi hermostuttanut enemmänkin. Pystyin ajamaan rennosti kolme ensimmäistä erikoiskoetta. Power Stagen lähdössä oli ehkä enemmän tunnetta, kun piti odotella omaa vuoroa. Se oli vähän rankkaa, Rovanperä kuvaili.

Rovanperällä on ikää mittarissa vasta 22 vuotta, mutta rallia hän on ajanut pikkupojasta lähtien. Hän ponnisti Latvian mestaruussarjan ja MM-sarjan kakkosluokan kautta lajin huipulle ennätyksellisen nuorena.

Skottilegenda Colin McRae omisti tähän saakka rallin MM-sarjan nuorimman mestarin tittelin. Rovanperä rikkoi ennätyksen viidellä vuodella.

– Se on tietenkin erityistä, mutta en ole koskaan miettinyt ikää tai ennätyksiä. Aiemmin ennätys oli Colinilla, ja nyt se on minulla, joten onhan se aika spesiaalia.

Yksi Rovanperän mestaruuden merkittävimmistä tekijöistä on ollut Jyväskylässä majaansa pitävä Toyotan rallitiimi, jonka kilpurilla puuppolalainen on voinut lähteä taistelemaan voitosta lähes joka kilpailussa tällä kaudella. Vuoden mittaan voittoja on tullut jo kuusi.

– Meillä on todella hyvä talli. He ovat tehneet autosta nopean ja luotettavan. Se merkitsi paljon etenkin kauden alussa. Pystyin vain nauttimaan ajamisesta ja pitämään hauskaa.

Rovanperä jakoi vuolaasti tunnustusta kaikille tukijoukoilleen, jotka ovat seisseet hänen takanaan jo vuosia.

– Iso kiitos, ja nyt lähdetään juhlimaan tätä.

Rallin MM-kausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Katalonian osakilpailulla Espanjassa. Sitä ennen Rovanperällä ja Halttusella on aikaa juhlistaa titteliä tovi jos toinenkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja