Marcus Grönholmilta vuolaita sanoja maailmanmestari Kalle Rovanperästä – "Hän tulee voittamaan paljon"

Kalle Rovanperästä tuli sunnuntaina Uudessa-Seelannissa kautta aikain nuorin rallin MM-sarjan mestari.

Samalla Rovanperä päätti suomalaiskuskien 20 vuotta kestäneen korpivaelluksen rallin kirkkaimmalla huipulla. Edellinen suomalainen maailmanmestari oli Marcus Grönholm, joka varmisti uransa toisen ja viimeisen MM-tittelin juuri Uudessa-Seelannissa vuonna 2002.

– Mieletöntä, että on kestänyt noin kauan saada uusi suomalainen mestari. Silloin ei olisi voinut kuvitellakaan, että menee 20 vuotta aikaa. Voi jessus! Hyvä näin, Grönholm sanoi MTV Urheilulle.

– Kisa oli vähän kaukana, mutta yöllä tuli aikoja seurailtua. Hyvä fiilis on aina, kun suomalaiset voittaa. Tämä ei varmasti ole Kallen viimeinen mestaruus. Hän tulee voittamaan paljon.

Grönholm matkusti sunnuntaiaamuna Portugalista Amsterdamin kautta Suomeen, mutta ehti kuitenkin seurata lentokentällä Rovanperän mestaruuden varmistumisen. Vanhan mestarin mukaan uudella rallin suomalaisella supertähdellä on niin sanotusti koko paketti kasassa.

– Kalle on joka osa-alueella ajamisessa tosi hyvä. Sieltä löytyy oikeasti vauhtia ja varmuutta. Hän myös pystyy kiristämään vauhtia tarvittaessa. Kalle ajaa joka rallissa kovaa. On hän näköjään myös aika kylmähermoinen jätkä, Grönholm ihasteli.

– Hän osaa tehdä myös hyvät nuotit ja ajaa niiden mukaan. Kartturi on myös hyvä ja talli tietenkin sekä auto.

Inkoolaisen ex-mestarin mukaan Suomen oli jo korkea aika saada uusi maailmanmestari. Rovanperän menestys voi poikia hyvää myös koko suomalaisen ralliautoilun tulevaisuuden kannalta.

– Ainahan se on hyvä, että pärjätään. Laji pysyy ihmisten mielissä ja sitä seurataan. Muuten käy niin kuin mäkihypylle. Kyllä se keihäänkärki aina tarvitaan, Grönholm kertoi.

– Suomalaiset ovat edelleen hyviä rallissa, mutta se ei enää yksistään tänä päivänä auta. Paikkoja ei vain huipulla ole, ja osa niistä pitää itse ostaa rahalla. Pitää viedä rahaa mukana, että pääsee kokeilemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja