Raskaansarjan jättiottelulle uskomaton päätös: "Yksi lyönti voi muuttaa kaiken" – promoottorilla heti suunnitelmat valmiina

39:47
Robert Helenius kertoi tilanteestaan Tulosruudulle huhtikuussa, upean Adam Kownacki -voiton jälkeen.

Venäjän Aleksandr Povetkin järkytti nyrkkeilymaailmaa nousemalla tyrmäysvoittoon britti-iskijä Dillian Whytea vastaan Englannissa lauantaina. 

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta neljännessä erässä Whyte astui kuskin paikalle. Britti löi Povetkinin kahdesti lattiaan, mutta venäläinen nousi ja kello pelasti hänet tauolle.

Viides erä ehti vanheta vain puolisen minuuttia, kun ottelu oli jo ohi. Povetkin osui vasemmalla kohokoukullaan Whyten leukaan ja lähetti britin kanveesiin. Kehätuomari katkaisi ottelun.

Povetkin paljasti ottelun jälkeen harjoitelleensa erityisesti kyseistä lyöntiä, jolla päätti ottelun. Neljännen erän luvunlaskuista Povetkin kertoi selvinneensä hyvin.

– En odottanut lopettavani ottelua tällä tavalla, mutta olin melko itsevarma neljännessä erässä, Povetkin sanoi CBS:n mukaan.

– Kävin kahdesti kanveesissa, mutta olin melko hyvässä kunnossa. Olen katsellut hänen otteluitaan ja huomannut, että kohokoukut vasemmalta ja oikealta toimivat häntä vastaan, joten olen harjoitellut juuri noita lyöntejä.

Povetkinin nousu tyrmäysvoittoon järkytti Whyten toiveita mestaruusottelusta. Whyte on odotellut pitkään paikkaa WBC-liiton mestaruusotteluun, mutta lauantain tappio saattaa mutkistaa asioita.

Promoottori Eddie Hearn paljasti ottelun jälkeen, että Whyten ja Povetkinin ottelusopimuksessa on uusintaottelupykälä. Hearnin mukaan Whyte oli heti ottelun jälkeen vaatimassa uusintaa. Hearnin mukaan ottelu pyritään järjestämään vielä tämän vuoden puolella.

Hearn oli ottelun tuloksesta ymmällään.

– Kun lyönti osui, tuntui kuin olisin ollut jonkinlaisessa unessa. Ottelu oli siinä, Hearn sanoi Talksportin mukaan.

– Mutta tämä on raskaansarjan nyrkkeilyä. Yksi lyönti voi muuttaa kaiken. Ja tänä iltana yksi lyönti todella muutti ottelun täysin.

Hearn sanoi Whyten kontrolloineen ottelua ja uskoneensa nimenomaan britti-iskijän lopettavan ottelun lyhyeen.

– Alkoiko hän olla liian tyytyväinen vai tekikö Alexandr Povetkin vain loistavaa työtä, Hearn pyöritteli.

– Uskomatonta. Tiesimme, kuinka vaarallinen hän on, mutta Whytella oli otteli täysin hallinnassaan.

Tyrmäysvoitto oli Povetkinille tämän uran 25:s. Kaikkiaan venäläisellä on voittoja vyöllään 36. Ainoat tappionsa hän on kärsinyt Vladimir Klitshkolle ja Anthony Joshualle MM-otteluissa. Klitshko otti venäläisestä voiton yksimielisellä tuomaripäätöksellä vuonna 2013. Joshuan voitto tuli teknisellä tyrmäyksellä vuonna 2018. Lisäksi Povetkin on otellut yhden ratkaisemattoman.

Whyten saldo on nyt 27 voittoa ja kaksi tappiota. Whyte oli ennen lauantaita kärsinyt ainoan tappionsa Joshuaa vastaan vuonna 2015. Voitoista 18 on tullut tyrmäyksellä, kuten myös molemmat tappiot.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja