Räjähtävät artisokat ihmetyttävät Italiassa – "kuin vihreä kranaatti"

Italiassa hämmästellään oudosti käyttäytyviä artisokkia.

Latva-artisokkia paikallisesta marketista ostanut nainen järkyttyi perinpohjaisesti Pohjois-Italiassa, kun yksi vihanneksista kirjaimellisesti räjähti pitkin naisen keittiötä. Italialaismedioiden mukaan viattomalta vaikuttanut vihannes posahti naisen käteen kesken pilkkomisen "kuin vihreä kranaatti". Nainen ei loukkaantunut välikohtauksessa, mutta artisokka kärsi pahoja vahinkoja.

Tapauksessa ilmoitettiin paikallisille viranomaisille ja marketti veti varotoimeksi myynnistä loppuerän artisokista. Poliisi tutkii tapausta ja tämän hetken teorian mukaan artisokan räjähdys saattoi johtua vihanneksessa olevan keinolannoitteen aiheuttamasta kemiallisesta reaktiosta.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen artisokkaräjähdys Italiassa. Vuonna 2003 ja 2008 maassa raportoitiin vastaavanlaiset tapaukset. Ensimmäinen räjähdys sattui, kun paikallinen nainen kuori veitsellä artisokkaa. Artisokka alkoi yhtäkkiä kipinöidä, syttyi tuleen ja räjähti. Poliisi ei löytänyt tuolloinkaan vihanneksesta mitään räjähteisiin viittaavaa, vaan syyksi arveltiin outoa, mutta luonnollista reaktiota.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat