Räikkönen selvittää huimaa Bottas-ohitustaan – sai suuren avun Valtterilta ja Ricciardolta

Räikkönen ohittaa Bottaksen 0:33

Kimi Räikkösen tähtihetki Belgian GP:ssä nähtiin, kun turva-auto lähti radalta ja kasaan vedetty kuskiporukka lähti uudelleen liikkeelle täydellä vauhdilla.

Räikkönen oli tippunut tuplakeltaisten lippujen huomiotta jättämisestä saamansa rangaistuksen takia viidenneksi.

Kun turva-auto poistu, Valtteri Bottas oli kolmantena, mutta sai Eau Rouge -mutkan jälkeen sekä Daniel Ricciardon että Räikkösen kimppuunsa. Ricciardo meni Bottaksen ohi ulkokautta vasemmalta ja Räikkönen oikealta. Räikkönen harmitteli, ettei onnistunut kuittaamaan myös Ricciardoa.

– Sain uusintalähdössä todella hyvän vetoavun kahdelta autolta ja sitten Ricciardo oli toisella puolella ja Bottas keskellä. Minulla oli juuri tarpeeksi vauhtia, että pääsin Bottaksen rinnalle ja onnistuin menemään ohi sisäpuolelta, Räikkönen selvitti.

– Pääsin yhden auton ohi. Sen jälkeen minulla ei oikeastaan ollut nopeusetua Red Bulliin verrattuna. He olivat yllättävän vahvoja kisaoloissa verrattuna siihen, mitä he olivat osoittaneet viikonlopun aikana.

Bottas sanoi kisan jälkeen, etteivät hänen renkaansa lämmenneet tarpeeksi, takaa tulleilla oli kaksi pykälää pehmeämmillä renkailla. Räikkönen jahtasi Ricciardoa kisan loppuajan, muttei päässyt tarpeeksi lähelle.

– Heillä oli vauhtia oikeissa paikoissa ja hyvät kierrosajan, mutta sain sentään yhden sijan takaisin, Räikkönen sanoi.

Räikkönen ohittaa Bottaksen: In-car 0:34

Lue myös:

    Uusimmat