Radiojuontaja Heidi Suomi kertoo käyneensä lähellä kuolemaa – lopulta syy kivuille selvisi: Heräämössä kysyin, että kuolinko minä"

Heidi Suomen oireet alkoivat alavatsakivuista, jotka äityivät lopulta niin pahaksi, että hänen tulehdusarvonsa olivat 400 tietämillä. 

Radiojuontaja Heidi Suomi kertoi viime viikolla Instagram-tilillään joutuneensa sairalaan ja tiputukseen. Hän julkaisi kuvan, jossa hänen kädessään on tiputusletku. Tuolloin hän ei vielä tiennyt, että mikä häntä vaivaa lääkärin selvityksestä huolimatta. 

Suomi kertoo nyt Instagram-tilillään, että lääkärit saivat viimein selvitettyä syyn, hänellä oli vatsakalvontulehdus. 

– Kävin lähellä kuolemaa, Suomi aloittaa tekstinsä.

Tekstin yhteyteen Suomi on julkaissut mustavalkoisen kuvan leikatusta vatsastaan. 

Oireet olivat alkaneet, kun Suomi oli ollut pelaamassa padelia. Hänen alavatsansa oli kipeytynyt hetki hetkeltä. Hän oli epäillyt oireiksi kuukautiskipuja ja oli ottanut särkylääkkeen. 

– Kävin vielä tulevan anopin luona sovittamassa mahdollista hääpukua, joimme iltapäiväteet ja lähdin hyvillä mielin kotiin, Suomi kirjoittaa Instagram-tilillään. 

Yöllä kivut olivat muuttuneet sietämättömiksi ja radiojuontajan puoliso oli vienyt hänet ensiapuun. 

– Minut vietiin lepäämään, mitattiin kuume (normaali) ja otettiin verikokeet, jotka myöhemmin osoittautuivat hyviksi - ei merkkejä tulehduksista. Hyvä! Sain lähteä kotiin jo parin tunnin kuluttua.

Suomi oli ehtinyt nukkua kotonaan vain hetken, kunnes heräsi taas oireisiin. 

–Tärisin kauttaaltaan, kuumetta oli liki 39-astetta ja vatsa infernaalisessa kivussa. Takaisin ensiapuun.

Kuume oli jatkanut nousuaan, mutta se oli lopulta saatu kuriin lääkkeillä ja hänet määrättiin jälleen kotiin. Verikokeissakaan ei ollut mitään poikkeavaa.  Suomi kertoo kirjoituksessaan, että lääkkeiden avulla hän oli saanut pidettyä kuumeen kurissa, mutta vatsakivut eivät lakanneet. 

Kipu levisi parin päivän aikana kylkiin ja navan seutuville. Suomi päätti lähteä uudestaan sairaalaan. Siellä selvisi, että kuume oli nousussa, mutta myös veriarvot, toisin kuin aiemmin. Tulehdusarvot olivat jo 400 tietämillä. 

Lopulta lääkärit olivat joutuneet avamaan vatsan, vaikka ennen sitä oltiin ajateltu tähystyksen riittävän. 

– Heräämöstä muistan hämärästi vain sen, että kysyin: "Kuolinko minä?" Ymmärrettävästi minulle oli siinä tilanteessa turha selittää, mitä oli tapahtunut. 

Suomen leikannut gastrokirurgi oli leikkauksen jälkeen kertonut, että vatsa oli pitänyt avata, koska vatsakalvontulehdus oli levinnyt niin laajalle. 

– Tilani oli ollut hengenvaarallinen. Vatsan huuhtelu oli kestänyt kaksi tuntia. 

Suomi kirjoittaa, että nyt hänellä on edessään pitkäjänteinen palautuminen. 

– Pitkäjänteisyys ei kuulu hyveisiini, mutta ehkä nyt on aika katsella asioita muutoinkin eri näkökulmasta, hän kirjoittaa. 

Radiojuontaja kertoi heinäkuussa iloisesta yllätyksestä, kun hän tuli kosituksi. Suomi julkaisi kuvan hänen ja puolisonsa nimettömissä komeilevista sormuksista sekä herkän kuvan laiturinnokasta puolisonsa kanssa.

Heidi Suomi, 45, muistetaan ennen radiouraansa myös MTV3:n Tulosruudun ankkurina. Suomi on tuttu myös yleisurheilukentiltä, missä hänen päämatkansa oli 400 metriä. Hän nappasi päämatkaltaan Suomen mestaruudet vuosina 1994 ja 1995.

Hän on puhunut julkisuudessa avoimesti lapsettomuudestaan. Hän myönsi vuonna 2016 Marja Hintikka Livessä haaveilleensa pitkään perheestä, mutta joutui kipeimmän kautta huomaamaan, ettei haave toteutunut. Lapsettomuus on vaikuttanut myös hänen ihmissuhteisiinsa.

– Minulla on ollut kaksi pitkäaikaista ihmissuhdetta. Toisessa perhe oli ajankohtainen asia pohtia. Siinä tehtiin kaikenlaisia temppuja raskaaksi tulemisen eteen. Lopulta tulin raskaaksi mutta se päättyi keskenmenoon ja sitten myös parisuhde päättyi. Jäin yksin, Suomi kertoi ohjelmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja