Heidi Suomi lapsettomuudesta Marja Hintikka Livessä: Jos olisin saanut valita, minulla olisi perhe

Ensimmäisellä kaudellaan lapsiperheisiin liittyviä stereotypioita ravistellut Marja Hintikka Live palasi tänään maanantaina ruutuun toisen tuotantokauden jaksoilla TV2:lla.

Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa Marja Hintikan luotsaamassa keskusteluohjelmassa aiheena oli kateus. Vieraina jaksossa nähtiin kansanedustaja Jani Toivola ja urheilutoimittaja Heidi Suomi.

Suomi hehkutti osallistumistaan yhteiskuvalla Hintikan kanssa Instagramissa ennen suoraa lähetystä.

– Vähän huolestuttaa, jännittää ja pissattaa... Ja kyllä sen huomaa, Suomi tunnelmoi kuvatekstissä.

Ohjelmassa 41-vuotias Suomi kertoi avoimesti lapsettomuuden tuomasta tuskasta. Hän myönsi aina haaveilleensa perheestä, mutta unelma ei ole ainakaan toistaiseksi toteutunut.

– Minulla on ollut kaksi pitkäaikaista ihmissuhdetta. Toisessa perhe oli ajankohtainen asia pohtia. Siinä tehtiin kaikenlaisia temppuja raskaaksi tulemisen eteen. Lopulta tulin raskaaksi mutta se päättyi keskenmenoon ja sitten myös parisuhde päättyi. Jäin yksin, Suomi kertoo.

– Vaikeimmat hetket olivat keskenmeno ja ero. Olin eron aikana jo melkein 40-vuotias ja silloin ajattelin, että mahdollisuus perheeseen on mennyt.

Suomi kertoo joutuneensa muuttamaan ajatusmaailmaansa paljon sen suhteen, mitä hän elämältä nyt kaipaa. 

– Olen muuttanut ajatteluani niin, että lapsi ei ole ainoa asia, joka tekee autuaaksi. Siinä on joutunut tekemään tosi paljon töitä pääkopan kanssa, ei se ajatus ole itsestään tullut.

– Kun se ei ole oma valinta, siihen ajatukseen täytyy vaan sopeutua. Että unelma perheestä ei toteudu.

Juuri lomamatkalta palannut Suomi kertoo nauttivansa elämältä täysin siemauksin ja että unelma perheestä on muuttunut unelmaksi tasapainoisesta parisuhteesta. Onnelliseksi tekevät ystävät.

– Ja rakkaus, vaikkei se olekaan akuutisti päällä! Suomi nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat