Prinssi Harry kysyi aikoinaan lupaa kuningatar Elisabetilta mennäkseen naimisiin Meghanin kanssa – isoäidin sarkastinen vastaus yllätti

13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Prinssi Harry muistelee Spare-kirjassaan hämmentävää keskustelua, jonka kävi isoäitinsä kuningatar Elisabetin kanssa pyytäessään tältä lupaa mennä naimisiin Meghanin kanssa.

Prinssi Harry jakoi runsaasti paljastuksia elämästään kuninkaallisena tuoreessa Spare-elämäkerrassaan, joka julkaistiin maailmanlaajuisesti tiistaina 10. tammikuuta. Kirjassa Harry on valottanut runsaasti kuninkaallisiin perheenjäseniinsä liittyviä asioita sekä palatsien seinien sisäpuolella tapahtuneita tilanteita, joista ei ole aiemmin julkisuudessa puhuttu. 

Kirjassaan Harry myös muistelee aikaa, jolloin hän päätti haluavansa mennä naimisiin näyttelijänä työskennelleen, amerikkalaisen Meghan Marklen kanssa. Teoksensa mukaan Harry kysyi lupaa mennä naimisiin tämän kanssa isoäidiltään kuningatar Elisabetilta, kuten tapoihin on brittihovissa kuulunut. Lupa oli saatava ennen kuin Harry kosi rakastaan.

– Minulle on sanottu, että minun on kysyttävä lupaasi ennen kuin voin voin kosia, Harry kirjoittaa todenneensa isoäidilleen Elisabetille. 

Kuningatar Elisabetin vastaus oli Harryn mukaan ollut varsin yllättävä. 

– Sinun täytyy? Elisabet oli Harryn mukaan kysynyt. 

Harry puolestaan oli kirjansa mukaan vastannut toteamalla, että oli kuullut tämän olevan perinne kuninkaallisessa perheessä. 

– No sitten, kai minun on vastattava kyllä, Elisabet oli puolestaan Harryn mukaan vastannut. 

Vastaus oli saanut Harryn kirjan mukaan hämilleen, eikä hän ymmärtänyt, oliko Elisabet koittanut olla "sarkastinen, ironinen vai tahallisen kryptinen". Harry myös pohti, leikkikö Elisabet tilanteessa sanoilla. 

– En ollut koskaan tiennyt mummon harrastavan sanaleikkejä, ja tämä olisi ollut erittäin outo hetki (puhumattakaan siitä, että se olisi ollut hyvin hankalaa), jos hän olisia aloittanut ne. Mutta ehkä hän vain näki tilaisuuden leikitellä onnettomalla tavallani käyttää "on"-sanaa eikä voinut vastustaa kiusausta, Harry miettii kirjassaan. 

Harry ja Meghan menivät naimisiin toukokuussa 2018. He vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. He asuvat tällä hetkellä Kalifornian Montecitossa lastensa Archien ja Lilibetin kanssa.

Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 96-vuotiaana. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja