Prinsessa Märtha Louise täyttää 49 vuotta – shamaanirakas yllätti romanttisella teolla: "Paras yllätys ikinä"

7:59
Prinsessa Märtha Louise vieraili keväällä 2019 Vappu ja Marja Livessä

Norjan prinsessa Märtha Louise viettää 22. syyskuuta syntymäpäiväänsä ja kertoo Instagramissa saaneensa mieluisan synttäriyllätyksen rakkaaltaan.

Norjan prinsessa Märtha Louise kohautti keväällä 2019 julkistaessaan seurustelevansa yhdysvaltalaisen shamaanin Durek Verrettin kanssa.

22. syyskuuta 49-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Märtha Louise on kuitenkin joutunut olemaan viimeiset puoli vuotta erossa rakkaastaan, kun koronaviruspandemia iski ja vaikutti merkittävästi matkustamiseen.

Prinsessa paljasti kuitenkin maanantain ja tiistain välisenä yönä Instagram-tilillään saaneensa hyvin mieluisan syntymäpäiväyllätyksen, kun hän näki rakkaansa pitkän tauon jälkeen. Märtha Louise julkaisi tapaamisen kunniaksi suloisen yhteiskuvan miesystävänsä kanssa ja kehui vuolaasti tämän järjestämää yllätystä.  

– Rakastan yllätyksiä. Ja paras yllätys ikinä oli se, kun saavuit luokseni syntymäpäiväkseni kuuden, pitkän erossa vietetyn kuukauden jälkeen, prinsessa kirjoittaa.

– On ollut haastavaa, mutta siitä huolimatta ihanaa nähdä, että vaikka emme ole voineet tavata, meidän välillämme oleva yhteys ja ymmärrys toisiamme kohtaan on silti syventynyt, hän hehkuttaa.

Märtha Louisen mukaan koronapandemia on antanut hänelle myös tärkeitä opetuksia.

– Ennen kaikkea korona-aika on osoittanut minulle, että me ihmiset olemme vahvempia kuin uskomme ja voimme ylittää vaikka minkälaisia esteitä, mutta silti parasta on olla läheistemme luona.

Myös shamaani Durek kommentoi Märtha Louisen julkaisua.

– Olemme käyneet läpi niin paljon yhdessä ja kestämme mitkä tahansa haasteet, joita elämällä on meille. Kunnes kuolema meidät erottaa, olen ikuisesti sinun, rakkaani. Hyvää syntymäpäivää, suloinen enkelini, hän kirjoitti.

Norjalaislehti VG:n mukaan shamaani Durekin vierailu Yhdysvalloista Norjaan onnistui nyt, koska matkustusrajoituksia on höllätty. Norjaan saa lehden mukaan nyt matkustaa ulkomailta, jos puoliso asuu Norjassa. Tätä varten tarvitaan kuitenkin kirjallinen selvitys.

Parin suhde nostatti Norjassa aikanaan melkoisen kohun. Märtha Louise kertoi myös kesällä Black Lives Matter -liikkeen nostettua päätään, että pari on joutunut myös kohtaamaan rasismia.

Prinsessan mukaan rasismi näkyy parin arjessa useissa pienissä asioissa, kuten ystävien olettamuksista siitä, että Verrett valehtelee kaikesta. Hänelle ei laiteta istuinpaikka pöytään ja korkeassa asemassa olevat henkilöt eivät halua kätellä hänen kanssaan. Myös heidän suhdettaan on arvosteltu paljon.

– Oletetaan, että Durek ei ole hyvä ihminen, vaikka hän rakastaa minua. Luullaan, että hän on manipuloinut minut rakastamaan häntä ja manipuloi minua suhteessamme. Miten hän käyttää minua taloudellisesti hyväksi. Lehdistö esittelee hänet valehtelijana, väkivaltaisena ja uhkana perheelleni ja itselleni.

– Se on rasismia. Olemme molemmat saaneet tappouhkauksia yhdessä olomme takia. Ja viikoittain kuulemme, miten häpäisemme meidän ihmisemme ja perheemme valitsemalla toisemme.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja