Prinsessa Dianan hovimestari arvioi – näin kauas Harry istutetaan Charlesin kruunajaisissa isoveljestään Williamista: "Hän tulee näyttäytymään"

Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon? 6:46
Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon?

Edesmenneen prinsessa Dianan entisen hovimestarin Paul Burrellin arvion mukaan prinssi Harryn vierailu Isossa-Britanniassa kuningas Charlesin kruunajaisissa tulee olemaan äärimmäisen pikainen.

Prinssi Harry tullaan luultavasti istuttamaan isänsä kuningas Charlesin kruunajaisissa Westminster Abbeyn kirkossa kymmenennelle riville, eikä hänellä välttämättä tule olemaan "mitään mahdollisuutta" tehdä sovintoa saatika edes puhua isoveljensä prinssi Williamin kanssa, uutisoi GB News. Lähteenä toimii Harryn ja Williamin edesmenneen äidin prinsessa Dianan hovimestari Paul Burrell

Burrellin mukaan Harryn visiitti tulee olemaan hyvin pikainen. Hän kertoo uskovansa, että Harry poistuu paikalta heti kun mahdollista, mikä tulee myös olemaan mahdollista hänen istumapaikkansa ansiosta. Harryn, joka asuu nykyään perheineen Yhdysvalloissa, vierailu entiseen kotimaahansa Isoon-Britanniaan saattaa Burrellin mukaan kestää alle vuorokauden.

– Se ei ole yllätys. Hän tulee näyttäytymään. 

Entinen hovimestari kertoo Harryn tulevan paikalle, koska hänen isänsä niin haluaa. Burrellin mukaan Charles iloitsisi siitä, että molemmat hänen poikansa ovat paikalla todistamassa hänelle äärimmäisen merkittävää päivää. 

– Mutta Harry ei aio jäädä tänne. 

Burrell kertoo, ettei Harrylla olisi aikomusta tai halua viettää aikaa kuninkaallisten perheenjäsentensä kanssa. 

– Pelkään, että sovinnolle ei lähiaikoina ole mahdollisuutta. Luulen, että hän tulee saamaan todella jäisen vastaanoton Windsoreilta. Hän tulee istumaan kymmenennellä rivillä, eikä tule edes näkemään veljeään tai isäänsä. 

Buckinghamin palatsi vahvisti huhtikuun puolivälissä, että Harry tulee osallistumaan Charlesin kruunajaisiin. Samalla ilmoitettiin, että hänen puolisonsa Meghan jää Yhdysvaltoihin parin lasten Archien ja Lilibetin kanssa. Archie täyttää 4 vuotta samaisena päivänä 6. toukokuuta, ja lähteiden mukaan Harry saattaa kiirehtiä Yhdysvaltoihin ehtiäkseen myös lapsensa syntymäpäiville.

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Pariskunta on sittemmin avautunut useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista julkisesti, muun muassa syksyllä 2022 Netflixissä julkaistussa Harry & Meghan -dokumentissa sekä alkuvuodesta julkaistussa Harryn Spare-elämäkerrassa. 

Prinssi Harryn ja prinssi Williamin välit ovat tiettävästi todella jäiset. Lähteiden mukaan veljekset eivät ole puhuneet toistensa kanssa sitten edesmenneen kuningatar Elisabetin hautajaisten syyskuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat