Presidentti Trumpin hiljaisuus ihmetyttää hurrikaanin tuloon valmistautuvia yhdysvaltalaisia – presidentti vietti viikonloppuaan golfaten

Bahamalle iski voimakkain hirmumyrsky koskaan mittaushistorian aikana 3:22

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on viettänyt tänään aikaa omalla golfklubillaan Virginiassa, Yhdysvalloissa. Asia herättää kummastusta, koska voimakkaan Dorian-hurrikaanin ennustetaan osuvan hyvin lähelle maan itärannikkoa tänä iltana, kertoo CNN.

Viidennen tason hurrikaani riepotteli Bahamasaaria tuhoisin seurauksin. Myrsky liikkuu nyt hitaasti kohti Yhdysvaltain itärannikkoa, mutta sen täsmällinen suunta on epävarma.

Evakuointimääräyksiä on annettu Floridaan, Georgiaan ja Etelä-Carolinaan, ja ne koskettavat yli miljoonaa ihmistä. Myös kaupat ovat tyhjentyneet vedestä, ruoasta ja polttoaineesta.

Siksi presidentin huolettamalta vaikuttava golfaus vaikuttaakin monen mielestä epäsopivalta tilanteeseen nähden. CNN:n mukaan Trump on viettänyt yhteensä 227 päivää golfaten astuttuaan presidentin virkaan tammikuussa 2017.

Trump järjestää myös virallisia tapaamisia klubillaan, mutta golfaukseen on jäänyt aikaa ainakin lauantaina ja maanantaina median haltuunsaamien videoiden perusteella.

Businnes Insider kirjoittaa, että presidentin viralliseen kalenteriin oli merkitty viikonloppu presidentin maaseutuhuvilalla Marylandissa, jossa hurrikaanin etenemiseen valmistauduttaisiin. Trump oli kuitenkin päättänyt lentää lauantaina helikopterillaan golfklubilleen Virginiaan.

Valkoisen talon tiedottaja kertoo, että presidenttiä on päivitetty jatkuvasti hurrikaanin liikkeistä. 

Presidentti puhui Floridan kuvernöörin Ron DeSantisin kanssa maanantaina, ja DeSantis vakuutti presidentin olevan "täysin sitoutunut" viranomaisten tarpeisiin. 

Hiljaisuus myös somessa

Ihmetystä on aiheuttanut myös presidentin hiljaisuus aiheesta sosiaalisessa mediassa. Viime päivinä Trump on tviittannut lempipalvelussaan Twitterissä lähinnä Yhdysvaltojen sisäpolitiikasta ja haukkunut poliittisia vastustajiaan. 

Trump uudelleentviittasi Yhdysvaltojen kansallisen hurrikaanikeskuksen varoituksia Dorianista sunnuntaina, mutta sen jälkeen presidentti ei ole kommentoinut maahan mahdollisesti tänä iltana osuvaa hurrikaania. 

Aiemmin Trump herätti hämmennystä kommentillaan, ettei ole koskaan kuullut 5-kategorian hurrikaanista, jollainen Dorian oli ennen heikentymistään 4-kategoriaan. Yhdysvaltoja on uhannut neljä 5-kategorian myrskyä hänen presidenttikautensa aikana.

Heikentymisestä huolimatta hurrikaanin pelätään tuovan tulleessaan vaarallisen voimakkaita tuulia ja tulvia, sekä sähkökatkoksia.

Lue myös:

    Uusimmat