Polvistuuko Lewis Hamilton jälleen? Toinen F1-tähti liittyi mestarin leiriin: "Vastaus on..."

Ainakin Lewis Hamilton ja Daniel Ricciardo ovat valmiina polvistumaan sunnuntaina ennen F1-kauden toista osakilpailua Itävallassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suurin osa F1-kuskeista polvistui viime sunnuntaina F1-kauden ensimmäisen kisan alla Itävallassa. Teolla osoitettiin tukea Black Lives Matter -liikkeelle ja rasismin vastaiselle taistelulle.   

Varsinkin kuusinkertainen maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton on ollut aktiivinen kannanotoissaan ja kertonut myös itse autourheilussa kohtaamastaan rasismista. 

– En ole sitä vastaan, että polvistuisin jälleen. Jos pystyn olemaan varma, että se ei estä meitä tekemästä työtämme, teen sen, Hamilton sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

– Meidän täytyy todella jatkaa ääneen puhumista, tilaisuuden hyödyntämistä tietoisuuden lisäämiseksi ja puskemista muutoksen eteen. Tilanne ei tule muuttumaan parissa viikossa, joten tulen tekemään enimmän, minkä voin.

"Jos meille tulee mahdollisuus"

Hamiltonia kanssa samansuuntaisin ajatuksin sunnuntaista on ainakin Renault'n Daniel Ricciardo. Australialaistähdenkään mukaan viime viikonlopun polvistumisen ei pitäisi jäädä yksittäiseksi teoksi. 

– En tiedä, millainen menettely tulee tänä viikonloppuna olemaan, mutta totta kai jos on mahdollisuus tehdä se jälleen, vastaus on kyllä, Ricciardo sanoi polvistumisesta.

 – Se ei ole jotain, mitä haluan tehdä vain hetken aikaa ja sitten unohtaa sen, joten jos meille tulee mahdollisuus tehdä se jälleen, tulen tekemään sen.

Viime sunnuntaina polvistumatta jätti kuusi F1-kuskia: Kimi RäikkonenAntonio GiovinazziMax Verstappen, Charles Leclerc, Daniil Kvjat ja Carlos Sainz.

Lue myös:

    Uusimmat