Venäläiskuljettaja puolustaa F1-kuskeja, jotka eivät polvistuneet – "On paljon tärkeämpiä asioita kuin kameralle tehdyt temput"

Renault'n F1-tallin reservikuljettaja Sergei Sirotkin puolustaa venäläismaanmiestään Daniil Kvjatia, Kimi Räikköstä ja neljää muuta F1-kuskia, jotka eivät polvistuneet sunnuntaina F1-kauden avauskisan alla Itävallassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suurin osa F1-kuskeista polvistui tehden näin rasismin vastaisessa taistelussa Black Lives Matter -liikkeen tukieleen. Kuusi kuskia kuitenkin seisoi eleen aikana.

AlphaTaurin Kvjat perusteli polvistumattomuuttaan sillä, että sellainen teko sotii hänen "venäläistä mentaliteettiaan vastaan"

– Polvistun kotimaani, lippuni ja Jumalan puolesta, Kvjat sanoi venäläiselle 1TV:lle.

Sergei Sirotkin antoi nyt polvistumattomille kuskeille täyden tukensa.

– Olen täysin Kvjatin kannalla tässä asiassa, kuten muiden kuskien, jotka kieltäytyivät polvistumasta, Sirotkin sanoi Sport-Expressille.

Sirotkin perusteli kantaansa kursailemattomin sanoin.

– Kunnioitan totta kai heitä, jotka osallistuivat eleeseen, mutta ajattelen silti, että rasismin vastaisessa taistelussa ja muissa modernin maailman epämiellyttävissä ilmiöissä on paljon tärkeämpää, mitä jokainen julkisuuden henkilö tekee päivittäin. Tätä ovat meidän jokaisen vilpittömät uskomukset, eivätkä jotkut muodolliset kameralle tai yleisölle tehdyt temput. 

Sirotkin sanoo suosivansa aina hyvien asioiden tekemistä, muttei kerro niistä kaikille.

– En välitä, miltä henkilö näyttää, mistä maasta hän on kotoisin, mikä on hänen kansallisuutensa tai uskontonsa. Tärkeintä on ihmisen laatu, ja asenteeni riippuu siitä, Sirotkin selvitti.

Sirotkin on ajanut yhden kauden F1-kisakuskina. Hän sai yhden MM-pisteen Williamsilla kaudella 2018.

Lue myös:

    Uusimmat