F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton halusi tehdä radikaalin eleen Yhdysvaltojen F1-kisassa – mystinen taho puuttui peliin: "Siitä olisi tullut seurauksia"

5:36
Videolla ennakointia F1-kauden toisen kilpailuviikonlopun alta.

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton on ollut viime viikkojen aikana esillä rasismin vastaisessa taistelussa. Hamilton oli isossa roolissa, kun F1-kuskit tekivät näyttävän eleen Itävallan GP:n alla. Nyt Hamilton paljasti, että hän kaavaili radikaalia elettä jo yhteen viime kauden kisaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime sunnuntaina useat F1-kuskit polvistuivat Itävallan GP:n lähdön alla, osoittaessaan tukensa rasismin vastaiselle taistelulle. Tuolloin huomion varasti se, miten osa kuskeista päätti jäädä seisomaan eleen aikana.

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton kertoi toisen Itävallan kisan alla siitä, miten hän kaavaili näyttävää temppua jo viime kauden Yhdysvaltojen kilpailuun.

Hamiltonin mukaan hän maalautti ajokypäräänsä ex-NFL-tähden Colin Kaepernickin kuvan. Kaepernick nostatti valtavan kohun vuonna 2016 Yhdysvalloissa, kun hän polvistui maan kansallislaulun aikana protestoidessaan maassa vellovaa poliisiväkivaltaa ja rasismia kohtaan.

Hamiltonin mukaan hänen ideansa sai kylmän vastaanoton.

– Minulle kerrottiin, F1:n ulkopuolelta, korkealta taholta, että nyt ei ole hyvä aika tehdä jotain tuollaista, Hamilton paljasti.

– Oli mahdollista, että siitä olisi tullut seurauksia. Sen takia minua kehotettiin, että ele kannattaa jättää tekemättä.

Hamilton ei avannut sitä, että kuka kehotuksen antoi.

– En muista, että kuka muu siihen liittyi. Mutta minulla on yhä se kypärä, jonka teetätin Colinin puolesta. Puhuin myös hänen kanssaan asiasta ja hän suhtautui hyvin suopeasti ideaan.

Kaepernick on herättänyt ristiriitaisia tunteita Yhdysvaltojen sisällä. Hänen tekemä ele tuomittiin muun muassa amerikkalaisen jalkapalloliigan NFL:n toimesta. Kaepernickin NFL-ura katkesi kyseisen eleen jälkeen. 

Monet ovat taas pitäneet Kaepernickiä yhtenä rasismin vastaisen taistelun keulakuvana.

Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden juuri Yhdysvaltojen GP:ssä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja