Mainos

Poliisiylijohtaja Paatero: Minun olisi pitänyt tietää Putin-kirjauksesta

Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi oli noin kaksi viikkoa keskusrikospoliisin niin sanotulla mustalla listalla. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan hänelle olisi pitänyt välittyä tieto Putinin nimestä.

– Yleensä minua informoidaan hyvin. Tämä olisi ollut merkittävä tieto, joka minulle olisi pitänyt välittyä, Paatero kertoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hän myöntääkin, että kaksi viikkoa on pitkä aika ilman tietoa Putin-kirjauksesta.

Epäiltyjen tietojärjestelmä on poliisin valtakunnallinen henkilörekisteri. Siihen on kerätty rikoksista epäiltyjä ja heitä, joiden epäillään myötävaikuttaneen rikoksiin. Rekisteriä valvoo myös tietosuojavaltuutettu.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan kirjaus on tehty ilman laillista perustetta. Poliisihallituksen mukaan poliisin ylijohto pyysi KRP:tä poistamaan tiedon, ja se poistettiin välittömästi.

Vladimir Putin päätyi Suomen poliisin mustalle listalle luultavasti harkitsemattomuuden vuoksi, arvioi poliisijohtaja Robin Lardot. Hänen mukaansa nimen listalle on lisännyt "yksittäinen poliisimies". Paatero kertoo, että tällä hetkellä tiedetään suurin piirtein, miten merkintä rekisteriin on päätynyt ja kuka sen teki. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miksi se sinne kirjattiin ja kuinka suuri joukko asiasta tiesi.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Putinin nimen joutumisesta poliisin listalle aloitetaan esitutkinta, jonka tekee valtakunnansyyttäjän virasto. Paatero pitää asiaa vakavana.

– Salaisten tietojen vuotaminen on todella vakava asia. Ja tätä asiaa selvitetään nyt perinpohjaisesti, Paatero toteaa.

Paatero odottaa keskusrikospoliisilta aamun aikana lisätietoja Putin-sotkusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.