Mainos

Poliisiautojen väritys muuttuu – ensimmäinen keltakylkinen maija jo liikenteessä

Ensimmäinen uudenvärinen iso partioauto eli maija on luovutettu Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen käyttöön Lappeenrantaan.

Poliisiajoneuvojen yleisväritys säilyy edelleen sinivalkoisena aikaisempaa noin 25 vuotta käytössä ollutta väritysmallia mukaillen.

– Uutuutena ovat vihreänkeltaiset huomioväritykset. Nämä väripinnat on tehty heijastavasta materiaalista, mikä lisää tunnuksellisten poliisiautojen ja moottoripyörien näkyvyyttä liikenteessä. Myös siniset tekstit ovat heijastavaa materiaalia, ylitarkastaja Risto Laine Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisiautojen tunnusvärien muutoksessa on uusintakierrosta johtuva siirtymäaika, joka kestänee vähintään vuoteen 2020 saakka. Siihen asti liikenteessä nähdään sekä uuden että vanhan tunnusvärityksen mukaisia poliisiautoja.

1:36

Tänä vuonna uusitaan noin 70 maijaa ja 20 partiohenkilöautoa. Moottoripyörien ja skoottereiden väritys on työmäärältään vähäisempi. Niiden osalta siirtymäaikaa ei tarvita, vaan väritys uusitaan viimeistään tämän kesän ajokauden jälkeen.

Lähde: Poliisi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.