Poliisi tutkii katoamismysteeriä: Kahdeksan päivän ikäinen varsa hävisi jäljettömiin Ypäjällä, ja on nyt hengenvaarassa – "Jos joku on sen piilottanut, niin ei se selviä hengissä ilman emää"

0:20
Katso video: kahdeksan päivän ikäinen varsa katosi laitumelta Ypäjällä.

Ypäjän kunnassa ollaan hämmentyneitä kahdeksan päivää vanhan varsan katoamisesta laitumelta. Hämeen poliisi kertoo MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Varsan omistajan asiaa hoitava tuttu Minka Kontunen kertoo MTV Uutisille, että kadonnut eläin nähtiin laitumella vielä torstai-iltana. Perjaiaamuna sen huomattiin kadonneen.

– Tuntemukset ovat hyvin toivottomat. Tärkeintä olisi saada tieto varsasta, oli se sitten elävä tai kuollut. Tällainen epätietoisuus on ikävää.

– Jos joku on sen piilottanut, niin ei se selviä hengissä ilman emää, Kontunen kertoo MTV Uutisille.

Kontusen mukaan eläimen kohdalla on suljettu myös pois mahdollisuus siitä, että varsa olisi lähtenyt jonkin petoeläimen mukaan. 

– Paikallisen metsästysseuran jäsen on käynyt koiran kanssa tutkimassa ympäristöä, eikä ole merkkiäkään petoeläimestä. Ei hajuja eikä jälkiä. Tammassa ei ole myöskään jälkeäkään, Kontunen kertoo.

Hämeen poliisi vahvistaa, että tapauksesta on tehty viranomaiselle niin sanottu sekalaisilmoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että poliisi tutkii tällä hetkellä, liittyykö tapaukseen rikoksen mahdollisuutta.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta kuva Ypäjällä hävinneestä varsasta.

Korjaus 30.5.2020 klo 15.10: Varsan katoamisajankohta korjattu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja