Mainos

Poliisi pidätti toisen Bostonin maratonpommeista epäillyn

Yhdysvalloissa poliisi on ottanut kiinni toisen Bostonin maratonpommeista epäillyn miehen. Poliisi sai Dzhohar Tsarnajevin, 19, kiinni Bostonin liepeillä sijaitsevassa Watertownin kaupungissa.

Tsarnajev jäi kiinni piileskellessään erään talon pihalla olevassa veneessä. Amerikkalaismedian mukaan paikallinen asukas oli nähnyt verta veneen luona ja ilmoittanut havainnostaan poliisille. Viranomaisten mukaan mies havaittiin myös lämpökamerasta helikopterista.

Pidätystä edelsi laukaustenvaihto. Vaikeasti haavoittunut Tsarnajev on sairaalahoidossa. Pidätetty ja poliisi tulittivat toisiaan ennen pidätystä.

Operaatio Tsarnajevin ja tämän vanhemman veljen Tamerlan Tsarnajevin kiinnisaamiseksi alkoi torstai-iltana. Tamerlan, 26, kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa eilen.

Kuollutta veljeä oli kuulusteltu

Liittovaltion poliisi FBI on kertonut haastatelleensa Tamerlan Tsarnajevia vuonna 2011. Haastattelu tehtiin jonkin toisen valtion pyynnöstä.

FBI:n mukaan pyyntö perustui tietoihin, joiden mukaan Tsarnajev oli ääri-islamisti ja aikoi liittyä ääriryhmiin ulkomailla. Tsarnajevin ja tämän perheen haastatteluissa ei kuitenkaan tuolloin paljastunut mitään raskauttavaa, joten heidän tutkimistaan ei jatkettu.

Veljesten perhe saapui viranomaisten mukaan Yhdysvaltoihin vuonna 2002. Median mukaan vanhemmat ja heidän neljä lastaan, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä pakenivat Tshetshenian sotaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan niin ikään Massachusettsin osavaltioon kuuluvassa New Bedfordin kaupungissa on kuulusteltu kolmea ihmistä yhteyksistä Bostonin iskuihin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja