Poliisi Pataässän ampumatapauksesta: "Ilmeinen vahingonlaukaus" – epäilty poistui ravintolasta ja piilotti aseen lähistölle

1:32
MTV Uutiset Live kertoi lähetyksessään viimeisimmät tiedot Helsingissä sijaitsevan Pataässä-ravintolan ampumavälikohtauksesta.

Ravintola Pataässässä Snellmaninkadulla tapahtui eilen kello 21.50 välikohtaus, jossa vuonna 1970 syntynyt mies sai luodin jalkaansa. Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä vammantuottamus, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että uhri toimitettiin sairaalahoitoon, jossa hän on edelleen.

– Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Tapahtuma-aikaan ravintolasalissa oli joitakin kymmeniä asiakkaita, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi otti ravintolasta ja sen lähistöltä kiinni neljä samaan seurueeseen kuulunutta miestä törkeästä pahoinpitelystä epäiltyinä.

Kiinniotetut henkilöt ovat syntyneet vuosina 1994‒2001. Poliisi sai ampumisessa käytetyn aseen haltuunsa.

‒ Esitutkinnassa on selvinnyt, että kyseessä on ollut ilmeinen vahingonlaukaus. Luvatonta, ladattua, pienikaliiberista asetta mukana ravintolassa oli kantanut vuonna 1994 syntynyt mies. Hän oli saanut aseen laukeamaan näpelöidessään sitä housuntaskussa. Luoti osui lähellä istunutta asianomistajaa reiteen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth tiedotteessa.

Ei riitaa ennakolta

Poliisin mukaan uhrille tapahtuma tuli täytenä yllätyksenä.

Epäillyllä ja uhrilla ei poliisin tietojen mukaan ollut mitään kanssakäymistä keskenään ennen tai jälkeen tapahtuman. Laukauksen jälkeen epäilty mies poistui ravintolasta ja piilotti aseen lähialueelle.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä vammantuottamus, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen. Kaikki kiinniotetut on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Luvattoman aseen alkuperän selvittely on kesken, poliisi kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja