Ilta helsinkiläisravintolassa keskeytyi ampumävälikohtaukseen – Pataässän omistaja MTV:lle: "Porukka tanssi ja lauloi"

0:36
Helsingin Pataässä-karaokeravintolassa ammuttu – tältä tapahtumapaikalla näytti välikohtauksen jälkeen

Helsinkiläisen arvoalueen rauhaisa tunnelma vaihtui eilen sekasortoiseksi, kun suositussa karaokeravintolassa kehkeytyi ampumävälikohtaus. Poliisi on tänään luvannut valottaa lisää tapahtumien kulkua.

Ravintola Pataässän omistaja Jouni Lanamäki kertoo MTV Uutisille, että ampumisen aikaan baarissa oli paikalla noin 50–70 asiakasta. Tavanomaisena arki-iltana, kuten myös eilen, baarin puolella oli 2–3 työntekijää ja ovella kaksi portsaria. 

– Tapahtuma oli tietenkin todella yllättävä. Kyseessä oli ihan tavallinen baari-ilta, porukka tanssi ja lauloi. Ihan normisetti, Lanamäki kuvailee.

Hän ei tahdo kommentoida tapahtumien kulkua yksityiskohtaisesti käynnissä olevan poliisitutkinnan takia.

– Emme tiedota asiasta julkisuuteen, vaan annamme poliisin tehdä rauhassa työtään. Ravintolan nimi on ollut vahvasti esillä, mutta haluan painottaa, että tämä olisi voinut sattua ihan missä tahansa. Nyt rikospaikaksi vain sattui valikoitumaan Pataässä, Lanamäki sanoo.

Sijaitsee arvoalueella

Omistaja ei itse ollut paikalla ravintolassa tapahtumien aikaan, mutta hän on keskustellut tapahtuneesta työntekijöidensä kanssa. Lanamäki omistaa Helsingistä myös muita tunnettuja baareja, kuten karaokeravintola Populuksen.

Hän ei tahdo laajemmin kommentoida, onko suosituissa ravintoloissa sattunut vastaavia välikohtauksia vuosien varrella.

Helsingin poliisi tiedotti eilen illalla kello kymmenen aikaan, että Kruunuhaassa Snellmanninkadulla sijaitsevassa ravintolassa on ammuttu. Pataässä sijaitsee keskeisen arvorakennuksen eli Säätytalon lähistöllä Kruunuhaan kaupunginosassa.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalta poistui noin 4–5 henkilön seurue, jota virkavalta ilmoittikin heti tavoittelevansa. Ampumisen jälkeen poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni epäiltyjä henkilöitä.

Ase hallussa

Poliisi sai ampumisessa käytetyn aseen haltuunsa, mutta ei ole täsmentänyt, millainen ase oli kyseessä. Paikalla aloitettiin välittömästi tekninen ja taktinen tutkinta.

Ampumisen kohteeksi joutunut miesuhri vietiin loukkaantuneena sairaalaan.

Liikenne Snellmanninkadulla oli jonkin aikaa poikki poliisioperaation vuoksi. Poliisi tyhjensi ravintolan asiakkaista tapauksen jälkeen. Koronarajoitusten vuoksi ravintola sulkeutuu tavanomaisesti kello kahdelta yöllä.

Poliisi on tänään luvannut tiedottaa asiasta lisää. Yleisövihjeet on pyydetty ilmoittamaan hätänumeroon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja