Poliisi joutui keskeyttämään puhallutukset huolestuttavasta syystä Oulussa – somekansa meni sekaisin

Poliisi valvoi liikennettä viikonloppuna Kalajoella, kunnes se joutui keskeyttämään puhallutukset hetkeksi rattijuopumusten runsaan määrän takia.

Oulun poliisilaitos tiedotti asiasta sunnuntaina myös sosiaalisessa mediassa, mutta tiedotteen ydin ei ilmeisesti aivan osunut tavoitteeseensa. Poliisin mukaan julkaisu herätti osassa sen nähneistä hämmennystä.

– Osa julkaisun nähneistä aivan ymmärrettävästi ihmetteli sitä, miksi poliisi tiedottaa rattijuopumusvalvonnan keskeyttämisestä. Julkaisun päätavoitteena oli varoittaa rattijuopumusten suuresta määrästä ja muistuttaa selvin päin ajamisesta, mutta siinä tarkoituksessa tiedote ei valitettavasti onnistunut, tarkentaa Jokilaaksojen valvonta- ja hälytysyksikön johtaja, ylikomisario Veijo Alavaikko.

Poliisi muistuttaakin, että vastuu omasta ajokunnosta on aina kuljettajalla itsellään.

Poliisi: Puhallusten keskeyttäminen tavallista

Poliisi kertoo, että liikennejuopumusvalvonnassa on hyvin tavallista, että aloitettu puhallusratsia joudutaan keskeyttämään välttämättömien esitutkintatehtävien vuoksi.

Poliisin mukaan yhden rattijuopumustapauksen prosessointi sisältää tapauksesta riippuen 5–8 erilaista toimenpidettä, ja pelkät ensitoimet vievät poliisipartion työaikaa joskus jopa puoli tuntia.

– Kalajoella valvontaa pystyttiin jatkamaan jo muutamien minuuttien kuluttua siitä, kun Oulun poliisilaitos tiedotti puhallutusten keskeyttämisestä. Syynä nopeaan jatkamiseen oli se, että tähänkin Kalajoen kesäviikonloppuun poliisi oli varautunut ennakkosuunnittelulla ja -resursoinnilla, kertoo ylikomisario Alavaikko.

Koko viikonloppuna poliisin tietoon ei tullut, että Kalajoella olisi sattunut rattijuopumuksesta aiheutuneita liikennevahinkoja.

Rattijuopumuksista narahtaneilla on yksi vakioselitys –"Otin eilen vain yhden tai kaksi olutta" 7:13
Rattijuopumuksista narahtaneilla on yksi vakioselitys – "Otin eilen vain yhden tai kaksi olutta"

Lue myös:

    Uusimmat