Rattijuoppoudesta kärähtänyt pakeni poliisia vaarallisen uhkarohkeasti, yritti juosta vielä karkuun – tätä hän piilotteli

Hämeenlinnan poliisi kertoo, että poliisipartio kiinnitti huomiota voimakkaasti kiihdyttävään henkilöautoon Viipurin- ja Harvialantien risteyksessä.

Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 78 km/h. Alueen nopeusrajoitus on 50 km/h.

Partio pysäytti auton ja puhallutti sen kuljettajan. Puhalluskoe antoi positiivisen tuloksen ja partio käski kuljettajaa sammuttamaan autonsa. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut käskyä, vaan lähti ajamaan pysäytyspaikalta kovalla vauhdilla tietä 10 Forssan suuntaan.

Poliisi kertoo, että kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita ajamalla muun muassa päin punaisia siltatyömaalla. 

Pakeneminen jatkui tieltä 10 Aleksis Kiven kadulle, missä poliisi päätti pysäyttää auton ajamalla poliisiauton kiinni pakenevaan autoon.

Auto saatiin pysähtymään, jolloin kuljettaja ja toinen matkustajista yrittivät lähteä vielä juoksemalla karkuun. Heidät saatiin kuitenkin nopeasti kiinni, poliisi kertoo.

Autoa kuljettaneen miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.

Mies käytettiin verikokeissa ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja kahteen huumausaineen käyttörikokseen.

Mikä saa nuoret kaahaamaan? 8:53
Katso myös: Mikä saa nuoret kaahaamaan?

Lue myös:

    Uusimmat